Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Galastämningen var tillbaka när Årets hallänning presenterades

Efter pandemiuppehållet ifjol kunde återigen hundratals personer närvara när vinnaren av titeln Årets hallänning skulle avslöjas.

För två år sedan hölls den första galan där man presenterade Janne Andersson som Årets hallänning. Ifjol fick man dock ställa in festligheterna, och Boris Lennerhov fick motta sitt pris inför bara sju funktionärer.

Men under torsdagen var feststämningen tillbaka, och runt 300 personer fick ta del av allt som skedde.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka; att köra digitalt är inte samma grej, säger Canita Dagård, vd för Marknadsföreningen i Halland. Nu återigen har man öppnat upp, så man är flera hundra här i dag. Det är fantastiskt att äntligen kunna göra det här igen.

Precis som 2019 skedde arrangemanget vid Frukostgalan, som anordnas av Marknadsföreningen i Halland. Morgonen inleddes redan kvart i sju med frukost och mingel, för att sedan övergå i ett föredrag av komikern och skådespelaren Johan Rheborg.

Sedan var det dags för det stora avslöjandet, där konditorn och tv-personligheten My Feldt presenterades som den tredje vinnaren av utmärkelsen Årets hallänning.

LÄS MER: Årets hallänning My Feldt vill bidra med hopp, glädje och färg

Priset delas ut i samarbete mellan Marknadsföreningen i Halland, Hallandsposten och Hallands Nyheter. Allmänheten har kunnat skicka in förslag på vem som ska få priset. Därefter har en jury valt ut fem kandidater, och därefter har hallänningarna återigen fått vara med och påverka, genom att rösta på den som man tycker ska vinna.

– Vi får så många förslag, och så ska man plocka bort. man vill ju ha med hur många som helst, säger Canita Dagård. Men vi måste ändå tänka hela Halland, tjejer och killar, lite olika branscher. Så det är säkert nån som är besviken, varför är inte min kandidat med? Men vi tycke att vi har fått ett fantastiskt starkt startfält.

Inför presentationen sände HP och HN live från galan, där man även fick se vinnartalet, där hon skämtade om att hon för enda gången kunde bräcka Per Gessle.

Fakta: De nominerade

Per Gessle

Utdrag ur motiveringen: ”Han har genom sin skaparkraft och musikalitet i över 40 år satt Sverige och Halland på världskartan. Ett musikaliskt geni som förgyllt många människors liv.”

My Feldt

Utdrag ur motiveringen: ”Hon har lockat mängder av ”mat-turister” till Halmstad via sitt fantastiska bageri som nominerats till årets bageri i flera år. Genom hårt arbete i kombination med konstnärskap har hon inte bara överlevt pandemin, utan utvecklat och skapat nya arbetstillfällen.”

Filip Gemzell

Utdrag ur motiveringen: ”Han är sedan några år kökschef och utvecklare på finrestaurangen Äng på Ästad vingård. Som en av endast fyra restauranger i Sverige belönades de i år med en stjärna i Guide Michelin. På restaurangen visar han det halländska smaklandskapet med finess.”

Jennifer Wegerup

Utdrag ur motiveringen: ”Etablerad reporter och sportjournalist som bevakat EM, VM och OS. Som SVT:s korrespondent i Italien bidrog hon med en framstående insats under corona-pandemin. Jennifer är uppvuxen i Falkenberg och har skrivit ett 15-tal böcker.”

Annika Andersson Korenado

Utdrag ur motiveringen: ”Hon kallats för Sveriges roligaste kvinna och har har vunnit priset Guldmasken tre gånger för bästa kvinnliga skådespelare. I somras gjorde hon succé när jubileumsshowen ’Sommarbuskis’ på Vallarna drog fulla hus.”