Fullt utvecklad villabrand i Getinge

ANNONS
|

11.54. En villa på Östra järnvägsgatan i Getinge totalförstördes i en brand på lördagen.

Vid tvåtiden på eftermiddagen såg en pojke i treårsåldern att det rök från soffan. Han sprang till sin mamma som då stod i duschen och de kunde tillsammans ta sig ut ur det brinnande huset oskadda. Runt 15 brandmän, från Halmstad, Getinge och Harplinge, slet med att släcka den övertända villan i över tre timmar under eftermiddagen.

Enligt räddningsledaren Stefan Rane kommer de att stanna vid brandplatsen långt in på natten eftersom taket har rasat in som då stänger in glödbränderna. På grund av detta kan de inte gå in i huset på grund av rasrisken.

ANNONS

– Nu regnar det rejält här i Getinge och det kanske hjälper oss, säger han.

Branden hade startat vid en gavel och vinden hade legat på mot huset vilket orsakade den snabba brandutvecklingen. Enligt räddningstjänsten och polisen hade vittnen sett en åskblixt slå ned strax innan branden utbröt.

Det fanns ingen spridningsrisk till grannhusen men en bärgare fick flytta på familjens bil som stod parkerad på uppfarten för att rädda den från lågorna samt för att underlätta räddningstjänstens framfart.

Under söndagsmorgonen började det ryka igen från de nerbrunna resterna av huset. Räddningstjänsten är på plats på nytt med en brandbil och två brandmän.

– Det ryker från en hög med aska som står mot en yttervägg, säger Anders Nordlund, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Halmstad.

Han säger att räddningstjänsten förväntas vara klar med släckningen om någon timme.

ANNONS