Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Med anledning av den senaste tidens utveckling av Corona-viruset Covid-19 ställer Barncancerfonden in samtliga Spin of Hope 2020. Bild: Malin Strandberg/Arkiv

Friskis & Svettis håller öppet tills vidare

Så resonerar ansvariga för de största lokala gymmen med anledningen av coronaviruset.

För att minska spridningen av coronaviruset stänger gymjätten Sats alla sina anläggningar i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Stängningen gäller tills vidare i två veckor. I Halland finns gymkedjan endast i Halmstad.

Friskis & Svettis i Falkenberg hade planerat för öppet hus på söndag, men väljer att ställa in eventet eftersom stora folksamlingar ökar risken för smittspridning av coronaviruset. Även Spin of Hope, som arrangeras av Barncancerfonden, den 20 mars ställs in. Men de dagliga träningsmöjligheterna kvarstår för medlemmarna.

– Det är upp till varje förening att bedöma själva hur vi vill göra och vår verksamhet håller öppet tills vi får andra direktiv, säger Anette Håkansson, verksamhetsledare för Friskis & Svettis i Falkenberg.

Även Friskis & Svettis anläggning i Varberg håller öppet som vanligt. På Actic har ett minskat intresse för gruppträning denna vecka varit påtagligt.

Mirre Nyman, platschef för Actic Hajen och Actic Håsten i Varberg säger så här till HN:

– Just nu pågår det diskussioner från ledningens håll, men än så länge håller vi öppet.

Magnus Wilhelmsson som äger gymkedjan Nordic Wellness med ett nystartat gym i Breared i Varberg och två anläggningar i Falkenberg resonerar så här:

– Vi tar detta på största allvar, men vi kan inte ta ut något i förskott och håller öppet i dagsläget.

Pernilla Andersson som äger Motionshuset i Falkenberg har heller inga planer på att stänga verksamheten.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar våra kunder att tvätta händerna och torka av redskapen.