Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Foto: Annika Karlbom

Fortsatta förseningar i tågtrafiken

Hallandstrafiken: "Svårt att kommunicera till våra resenärer"

En vecka har gått sedan ett godståg spårade ur vid Getteröbron i norra Varberg, och många resenärer påverkas fortfarande av förseningar.

– Från Halmstad till Göteborg räknar vi med upp till en kvarts förseningar, säger Andreas Almquist, vd för Hallandstrafiken.

På Hallandstrafiken hemsida står tågtiderna listade som vanligt, men med ett litet rödmarkerat "i" bredvid sig. Där står det att "vissa tåg helt eller delvis ställs in 2-3 maj." Sidan uppdaterades senast den 30:e april.

– Vi är medvetna om att det är lite svårt att få exakt information på vår hemsida.

Varför?

– Det är en utmaning att planera om trafiken och sen göra om det till data. När det går såhär fort är har vi svårt att kommunicera till våra resenärer.

Det trafikläge som gäller i dag kommer även gälla i morgon, enligt Andreas Almquist. Och på torsdag den 4:e maj ska den nya växeln vara klar och tågen ska då kunna gå som vanligt, fast med reducerad hastighet.

– Det är prognosen vi har fått från Trafikverket. Men det är svårt att veta exakt hur läget i trafiken kommer se ut efter i morgon. Vi kan inte ha annat än kort framförhållning.