Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Fortsatt fjärrundervisning på högstadierna i Halland

Region Halland rekommenderar inte en fortsatt total nedstängning av högstadieskolorna i Halland. Men det kommer inte bli någon återgång till skolan på måndag för de flesta eleverna.

Det enades de halländska skolcheferna om igår tillsammans med regionens smittskyddsläkare.

Under ett möte på måndagskvällen beslutades det att det inte blir någon återgång till skolorna för de allra flesta högstadielever nästa vecka. Smittläget i Halland är fortfarande alldeles för ansträngt för att undervisningen ska kunna bedrivas på plats.

– Vi gör en successiv öppning kan man säga men beskedet är att de allra flesta elever på högstadiet i Halland kommer att fortsätta med fjärrundervisning, säger Stigert Pettersson, skolchef i Falkenberg.

Beslutet är gemensamt för alla kommuner i Halland men formerna för vilka som kan komma tillbaka till skolan och hur många elever som kan vara på plats är upp till varje huvudman det vill säga rektor att ta beslut om.

– Vi ser att förutsättningarna ser olika ut i de olika kommunerna och även mellan olika skolor inom en kommun. Mindre skolor kanske kommer kunna ha en större andel av sina elever på plats, säger Stigert Pettersson.

När skolverksamheten kan återgå till det normala vill Stigert inte spekulera om i nuläget.

– Vi har inte satt någon tidsgräns för det här beslutet. Vi följer smittläget noggrant och för en kontinuerlig diskussion med smittskyddet i Halland, säger han.

För elever i särskolan och de med speciellt behov av undervisning på plats kommer dock fortfarande vara undantagna från fjärrundervisning och kommer kunna gå till skolan.