Forsbäcksmördaren fortfarande sjuk

40-åringen som dömdes för mordet på sin barndomsvän i Forsbäck på Onsalahalvön är fortfarande psykiskt sjuk, enligt Rättsliga rådet.

ANNONS
|

Åklagaren Ann-Christin Claesson ansåg att det fanns skäl att betvivla att 40-åringen fortfarande är allvarligt psykiskt sjuk. Hon begärde därför att Socialstyrelsens rättsliga råd, eller Rättsliga rådet som det också kallas, skulle titta närmare på den rättspsykiatriska undersökningen av mannen. Hovrätten höll med och rättegången sköts därför upp i väntan på Rättsliga rådets yttrande.

Rättsliga rådet bedömer nu att mannen fortfarande är allvarligt psykisk sjuk. Det finns risk för fler allvarliga brott och mannen behöver tvångsvård.

- Jag tycker det är bra att den tveksamhet som fanns tidigare inte finns längre. Det är lättare att bestämma påföljd nu och det blir en större säkerhet i att det blir en korrekt påföljd, säger Ann-Christin Claesson till Sveriges Radio Halland.

ANNONS

I tingsrätten dömdes mannen till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Fallet tas upp i hovrätten den 9 och 10 augusti.

ANNONS