Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Flertalet bilbränder under tisdagsnatten

Under natten kallades räddningstjänsten till ett flertal bilbränder på Andersbergsringen. Händelserna utreds nu som grov skadegörelse.

Vid klockan kvart över åtta på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten om en bildbrand på Andersbergsringen. Enligt vittnesuppgifterna ska det ha varit två personer som hade setts springa från platsen. När räddningstjänsten anlände till adressen hade bilen självslocknat.

Senare, vid 00-tiden, tändes samma bil på igen.

–Det var samma bil som tidigare hade självslocknat. Den hade tänts på igen och den här gången var den helt övertänd, meddelar Mats Rydberg, inre befäl hos räddningstjänsten.

Släckningsarbetet tog cirka 30 minuter.

–Vi väntade efter det på polisen då ett vittne hade sett en person lämna platsen.

Bilbränderna fortsatte

Vid 02-tiden larmades räddningstjänsten igen, den här gången till ett annat nummer på Andersbergsringen.

–En av inringarna hade hört en liten explosion, det är det enda vi vet. Där var det cirka 10 bilar som var drabbade, där var vi en stund, säger Mats Rydberg.

Det var initialt en bil som började brinna och det ska ha hörts en hög smäll i samband med det. På platsen ska det finns en hel del glassplitter.

–Vi fick in larmet vid 02-tiden, det var ett flertalet inringare som hörde av sig angående det här, berättar Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Bilen där branden startade är beslagtagen och ska enligt uppgifter vara helt utbränd. Skadeomfattningen på de andra bilarna finns det för nuläget inga detaljer om.

Finns det ett samband mellan händelserna?

–Händelserna har skett i samma område och det verkar vara kopplat till samma händelse. Det är totalt 9 bilar som har blivit förstörda, med en tagen i beslag, säger Fredrik Svedemyr och tillägger:

–Det kommer ske ytterligare utredningsåtgärder under dagen. Den här bilen kommer att undersökas vidare, sen får vi se vad det landar i.

I nuläget har polisen ingen misstänkt, men en mörkklädd person har setts i samband med händelserna. En anmälan har upprättats gällande grov skadegörelse.