Flera olyckor på E6

Vid lunchtid blockerade två lastbilar blockerar ett körfält på E6 mellan Frillesås och Värö. I höjd med Heberg hade en personbil kört in i mitträcket och sladdat runt. Enligt uppgifter till polisen råder mycket halt väglag på flera ställen. Följ liverapporteringen om trafikläget här.

ANNONS
|

Vintervädret fortsätter att ställa till det i trafiken. Längs E6 vid Heberg nära Falkenberg har en bil kört in i ett mitträcke och sladdat runt uppger. Polisen. Olyckan inträffade vid lunchtid. Ingen person har skadats i olyckan, men den har påverkat trafiken då bilen stått dumt till på vägbanan.

Enligt vittnesuppgifter till polisen ska det vara extremt halt längs E6 i Halland på flera håll.

Strax efter midnatt välte en lastbil på motorvägen och inte förrän strax efter klockan åtta på torsdagsmorgonen öppnades vägen upp för trafik.

–Vid den tiden var det väldigt halt och snöfall, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

ANNONS

Lastbilen hade blockerat sträckanmellan Varberg Nord och centrumavfarten ochtrafiken dirigeradesom från Varberg Nord via gamla E6 till Varberg centrum under bärgningsarbetet.

– Vi har folk på plats vid Varberg Nord i minst en timme till, sa Andreas Liljedahl, stationsbefälpå Varbergspolisen till HN på torsdagsmorgonen.

Föraren av lastbilen som välte fick föras med ambulans till sjukhuset, det är i nuläget oklart hur allvarligt skadad hen blev.

Klockan00.32 inkom nästa larm till SOS Alarm. En lastbil hade kört in i mitträcket i höjd med Kärragärde mellan Tvååker och Morup. Föraren klarade sig oskadd, men fordonet stod så illa till att vägen fick stängas av.

–Vi lämnade båda olyckorna vid 02 och då var det fortfarande stopp på E6 och lastbilarna var inte bärgade, säger Peter Karlborg.

Sträckan mellan Tvååker och Morup öppnades upp igen för trafik vid sextiden på morgonen.

Det blev ytterligare problem i trafiken på torsdagsmorgonen, när en lastbil med släp fick punktering på ett däck. Lastbilen blev stående mellan Lindhovsrondellen och Lassabackarondellen, strax före järnvägsövergången. Detta hindrade trafiken som dirigerades om via gamla E6.

Lastbilen blockerar höger körfälti riktning mot Varberg, vilket innebär en del hastiga inbromsningar och risk för köer. Polisen ska vara på plats.

Vid lunchtid var det dags för nästa trafikolycka på E 6. I höjd med Heberg hade en personbil kört in i mitträcket och sladdat runt. Ingen person ska enligt polisen ha blivit skadad. Enligt uppgift från platsen var det mycket halt väglag.

ANNONS

Läs också:

Singelolycka på E6 - trafiken påverkas

Frontalkrock med betongfundament – en till sjukhus

ANNONS