Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Flera larm om bränder i natt

Räddningstjänsten hade mycket att göra under natten då ett flertal larm om bränder ringdes in.

Natten mellan lördag och söndag hade räddningstjänsten fullt upp. Från midnatt fram till söndagsottan tog man emot fyra larm om bränder, dock inget av allvarligare rang.

Det första larmet inkom vid 00.30 från ett flerfamiljshus i Åled.

– Det var vattenånga som utlöste det, på Pråmvägen, säger Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

Knappt två timmar senare larmades det från Rådmansgatan i Falkenberg där det hade börjat brinna i ett utekök, som senare spred sig till en häck.

– Fastighetsägaren hade släckt den själv så det var ingen brand när vi kom fram.

Vidare fick räddningstjänsten ett larm från en lägenhet på Klammerdammsgatan i Halmstad, strax innan klockan 03.30. Här hade man lagat mat och glömt maten på spisen. Enligt Peter Stened kom grannar in och åtgärdade själva branden, men det var fortfarande mycket rök i lägenheten när räddningstjänsten kom till platsen.

– Vi kom dit och ventilerade. Även ambulanspersonal var på plats då det var så mycket rök, men ingen fördes till sjukhus, säger han.

Det sista larmet kom vid 06-tiden på söndagsmorgonen gällande en gräsbrand vid Björkängs havsbad i Varberg. Enligt Stened var det högt gräs precis innan campingen som hade börjat ryka men som åtgärdades snabbt när räddningstjänsten kom och släckte röken med vatten.

Fyra larm om bränder inkom alltså under loppet av dryga fem timmar. Det rör sig dock inte om någon förhöjd gräsbrandrisk, menar Stened, utan snarare om att det är mycket liv och rörelse i städerna.

– Det handlar nog bara om att det är sommar och lördag och väldigt mycket folk i området. Det är fortfarande normalt läge vad gäller brandrisk i skog och mark, säger han.