Fler släpps på för en tredje dos vaccin mot covid-19

Snart kan fler boka tid för att få sin tredje dos vaccin mot covid-19. Anledningen till att regionen utökar den aktuella gruppen är att det i närtid finns många lediga tider som riskerar att inte bokas upp.

ANNONS
|

För att lediga tider inte ska brinna inne släpper regionen på ytterligare en åldersgrupp för tidsbokning av den tredje dosen vaccin. Från och med torsdag, den 9 december, kan personer som är 50 år eller äldre boka sin tid.

”Vi vill inte stå med ett stort antal lediga tider i ett läge där vaccinationen mot covid-19 är vår viktigaste prioritet. Detta är det vi som invånare kan påverka själva, för att kunna fira jul med nära och kära. Därför måste vi bredda erbjudandet till fler och använda hela den kapacitet som finns”, säger Bibi Estev, områdeschef pandemiuppdrag, Region Halland i ett pressmeddelande.

ANNONS

Regionen uppger att det finns gott om tider, trots att fler kan boka. Detta på grund av att tidsgränsen mellan andra och tredje dos, som är fem månader för personer över 65 år och sex månader för alla andra, gör att de olika åldersgrupperna delvis överlappar. En andel av gruppen som är 65 år eller äldre ännu inte har bokat sin tid. Med anledning av det kommer de att skicka ut ett vykort till alla hallänningar över 65 år med en uppmaning att boka en tredje dos vaccin mot covid-19.

”Vi vill påminna dem om att möjligheten finns. Nu är de inte längre ensamma om att kunna boka tid och ännu fler kommer att släppas på framåt.”

Samtidigt som den tredje dosen blir aktuell för allt fler, erbjuds parallellt den första och den andra dosen för personer som är tolv år och äldre.

”För barnen 12-15 år fortsätter vaccinationsinsatsen på skolorna, samtidigt som de från imorgon tisdag erbjuds bokning på vaccinationscentraler och vårdcentraler som ett komplement”, säger Bibbi Estev.

ANNONS