Kvar i fullmäktige. Finn Dahl har bestämt sig för att stanna kvar i kommunfullmäktige. Nu får han dessutom en ordinarie plats, efter att ha varit ersättare.
Kvar i fullmäktige. Finn Dahl har bestämt sig för att stanna kvar i kommunfullmäktige. Nu får han dessutom en ordinarie plats, efter att ha varit ersättare.

Finn Dahl blir politisk vilde i fullmäktige

Efter avhoppet från SD har Finn Dahl bestämt sig för att fortsätta som politisk vilde i kommunfullmäktige. Samtidigt har Thomas Silfros (SD) begärt att bli entledigad från sina politiska uppdrag.

ANNONS
|

Turbulensen innebär att Finn Dahl, som varit förste ersättare, tar över Thomas Silfros ordinarie plats, trots att han inte längre är med i partiet. Samtidigt har den andre ersättaren Klas Alfredsson meddelat att han lämnar sina uppdrag.

Det råder viss förvirring i SD-lägret inför kommunfullmäktiges möte i Brännö Folkets Park på torsdag.

- Det har varit så många som har ringt till mig och sagt att jag förhastat mig och ska stanna kvar och reda ut det som hänt. Jag har tagit beslutet i samråd med de andra i fullmäktigegruppen, säger Glassbobon Finn Dahl men står fast vid att stå utanför partiet.

ANNONS

- Politisk vilde vet jag inte om jag vill kalla det. Vi vanliga människor, som inte är politiker, måste vara aktiva i det politiska. Det påverkar oss enormt, det är vår skyldighet.

Hur samarbetet med de gamla partikamraterna ska gå till ser han som en öppen fråga.

- Det får bli upp till dem. I grund och botten har jag samma åsikter. Dock ska man inte vara extrem.

Har du någon fråga du vill driva?

- Inte för tillfället. Jag har en motion på gång men ska ligga lite lågt. Jag är inte bunden av SD på det sättet, säger Finn Dahl som funderar på att kalla sig "politisk obunden" i protokollet.

De förtroendevalda i SD har haft ett möte om läget.

- Vi ska ta upp en diskussion och hitta en bra lösning, säger Jerzy Golowkin, gruppledare för SD i kommunfullmäktige. Vem som ska bli ny ersättare när både förste och andre har lämnat ska länsstyrelsen få reda ut. Någon tredje finns inte.

Stina Isaksson, Borgen, ledamot i styrelsen för Halmstad-Hylte, har inte varit anträffbar för en kommentar. Hon hade tidigare uttalat en förhoppning om att Dahl inte skulle stanna kvar i kommunfullmäktige.

Läs även: Stina Isaksson (SD) tar avstånd från Finn Dahls inlägg

ANNONS

Läs även: Finn Dahl begär utträde ur SD efter facebookinlägg

Finn Dahl lämnade SD efter uppmärksamheten kring hans Facebook-inlägg om flyktingpojken som hittades död på en strand i medelhavet samtidigt som han länkade till en webbtidning som hävdade att pojkens pappa villa ha gratis tandvård.

I inlägget lade han skulden på föräldrarna och media.

Något som väckte skarpa känslor.

"Jag blir illa berörd och sorgsen över att han har den cyniska inställningen till människors lidande" sa Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

ANNONS