Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Finn Dahl.

Finn Dahl begär utträde ur SD efter Facebookinlägg

Finn Dahl, förtroendevald för SD i Hylte, begär utträde ur sitt parti sedan ett Facebookinlägg om flyktingar vållat skarp kritik.

– Jag blir illa berörd och sorgsen över att han har den cyniska inställningen till människors lidande. Finn Dahl borde sätta sig in i läget innan han uttalar sig, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det var i går Finn Dahl gjorde sitt inlägg på Facebook efter att medier publicerat bilder av en treårig pojke som drunknat på strand vid Medelhavet och nättidningen Fria Tider hade skrivit att pojken dog för att pappan ville ha gratis tandvård.

”Miljoner har dött i Afrika och vänstermedia har varit tysta, nu dör ett barn kanske för att föräldrarna har valt ett sätt som man som förälder inte bör välja, media är dom som bör lastas då det är dom som kör drevet...” skrev Glassbobon på Facebook.

– Har han de åsikterna är det viktigt att det blir allmänt känt. Trots allt har folk röstat på honom. Han sitter i kommunfullmäktige och är med och röstar om frågor om Hylte kommuns framtid. Jag tror inte att de Hyltebor som röstade på SD delar hans åsikter, säger Ronny Löfquist.

I kommunvalet i Hylte kommun höstas fick SD 691 röster eller 11,2 procent av rösterna.

– Det är så horribelt att det är hemskt. Vad det handlar om i grund och botten är matematik, säger Finn Dahl om kritiken.

– Vi plockar in hur många som helst, det kan ställa till det hur mycket som helst och ger signaler till folk i Afrika och hela världen att komma hit.

Sedan hans inlägg blivit uppmärksammat i radion har han raderat sitt inlägg och meddelar att han begärt utträde ur SD:

– Jag orkar inte med. Media driver sitt eget race.

Finn Dahl är själv invandrare.

– Javisst är jag det. Men det måste finnas en balans. Finns det inte jobb blir det katastrof, i Sverige och hela EU, säger han.