Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Utbränt. Fem bilar skadades i branden på lördagskvällen. Bilen som branden startat i tillhör en 45-årig man som är bosatt på adressen.

Fem bilar förstördes i eldsvåda

När polis och räddningstjänst kom fram till Tegelbrukshöjden konstaterades att fem bilar som stod under samma tak och blev förstörda i branden.

Larmet om branden inkom till räddningstjänsten vid kvart över tio på lördagskvällen. Branden tros ha startat i en minibuss som en gång varit blå till färgen, lågorna har nu slickat bort det mesta av bilens utseende. I och med att parkeringen på Tegelbrukshöjden har ett utskjutande tak från den intilliggande förrådsbyggnaden har lågorna kunnat klättra vidare i konstruktionen.

Elden har förkolnat delar av träfasaden och taket har svartnat. De två närmst parkerade bilarna stod tre parkeringsrutor bort men fick ändå svåra skador. Ytterligare två bilar som stod under samma tak var mer skyddade men uppges ändå ha blivit förstörda.

- Det är oklart vad som startat den här branden men det är fem fordon som skadats totalt. Vi tittar självklart på om det varit en anlagd brand och om något annat ligger bakom. En bil börjar sällan brinna av sig själv men det händer ibland att det är ett tekniskt fel, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Polisen har spärrat av platsen för att utföra en teknisk undersökning.