En man försökte att fly från polisen i Falkenberg genom att hoppa i Ätran.
En man försökte att fly från polisen i Falkenberg genom att hoppa i Ätran.

Försökte fly polisen - hoppade i Ätran

Vid niotiden på kvällen fick polis och räddningstjänst rycka ut för att fånga in en man som hoppat i vattnet i centrala Falkenberg.

ANNONS
|

Valborgsfirandet i Halland fick en stillsam inledning. Vid 20.30-tiden hade polisen ännu inte haft särskilt mycket att stå i.

Dittills hade två fall av ringa narkotikabrott noterats, ett i Falkenberg och ett i Varberg. Personerna som har omhändertagits är män födda -86 respektive -93.

Hallandspolisen räknade dock då med att läget skulle förändras.

– Det är mycket folk i rörelse, mycket ungdomar och det är åtminstone hyfsat väder. Så vi har gott om poliser på stan, nästan i klass med en juldag eller en nyårsafton. Men än så länge är det väldigt lite att göra, sade polisens vakthavande befäl Andreas Bengtsson vid halv niotiden på kvällen.

ANNONS

Strax innan klockan nio fick sen flera polispatruller samt personal från räddningstjänsten rycka ut för att fånga in en man som hade hoppat i Ätran inne i centrala Falkenberg.

Enligt Andreas Bengtsson stoppades en grupp personer för kontroll på Hotellgatan, varpå mannen ska ha försökt fly genom att hoppa i vattnet. De tre polispatruller som kort därefter befann sig på platsen lyckades dock snabbt få upp mannen igen.

Väl på torra land ska mannen ha blivit pepparsprayad då han uppträdde aggressivt mot polismännen som satte stopp för flyktförsöket.

Vad som föranledde kontrollen är oklart men i samband med gripandet visade det sig att mannen hade en okänd mängd narkotika på sig och är således nu misstänkt för narkotikabrott.

Tidigare under kvällen kunde civila poliser, efter tips från en väktare, ingripa mot en alkohollangare i Halmstad. Denne ska då ha varit i full färd med att sälja alkohol till en minderårig person. I samband med försäljningen togs en del alkohol i beslag.

Enligt Dagens Nyheter började valborgsfirandet lugnt även i övriga landet. Vid elvatiden på kvällen hade dock ett 20-tal fall av misshandel hanterats av polisen i Lund och i Uppsala deltog 100 000 i firandet med mycket fylla.

ANNONS

Fotnot. Var fjärde ungdom i åldern 15–18 år har i en undersökning, gjord av Novus svarat att de trodde att de skulle dricka sig berusade under valborgsfirandet.

ANNONS