Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/4

Explosion vid fastighet i centrala Halmstad i natt – två skadade

Polisen larmades under natten till fredagen om en explosion vid entrédörren till ett flerfamiljshus i centrala Halmstad. Två personer ska ha blivit skadade.

LÄS MER: Live-tv: Explosion i centrala Halmstad

Klockan var strax innan fyra, natten till fredagen, då larmet kom in till SOS. Någonting hade då exploderat eller detonerat vid entrén till en fastighet i Furet i centrala Halmstad.

Enligt obekräftade vittnesuppgifter ska det ha hörts en väldigt kraftig smäll vid 03.45. Två svartklädda personer med ansiktsmasker ha setts springa från platsen.

Explosionen ska ha orsakat kraftiga skador på ytterdörren och även krossat alla fönster på både första och andra våningen. Även en bil i närheten ska ha blivit skadad.

– Jag har själv inte sett bilderna från platsen än, men det har nog varit en ganska kraftig explosion, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl hos polisen i region väst.

Två personer ska ha blivit lindrigt skadade och har uppsökt sjukhus för kontroll under fredagsförmiddagen. Det är oklart om personerna var inne i fastigheten eller utanför.

– Jag kan inte svara exakt på var de har befunnit sig när detonationen inträffade. De är dock inte misstänkta för något brott. Så som jag kopplade det så verkar de vara boende eller något sådant, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Nationella bombskyddet (NBS) har kallats till platsen för att undersöka den. Dessutom har polisen spärrat av och genomfört förhör med vittnen och boende under natten och morgonen.

– Det vi gör nu är att avvakta vad NBS och våra tekniker kommer fram till. Vi vill ju ha reda på vad som har exploderat. Dessutom tittar vi på omständigheterna kring platsen för att se om något kan leda oss framåt, säger Stefan Gustafsson.

Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig skadegörelse. Ingen person är misstänkt eller gripen i nuläget.

Om det finns en känd hotbild mot någon boende i den aktuella fastigheten, eller någon arbetshypotes kring möjlig motivbild, vill polisen inte uttala sig om i nuläget.

– Det är ingenting vi varken har kommit fram till eller kan uttala oss om än så länge, säger Göran Carlbom.