Ett 30-tal personer i nattligt bråk

En man i 50-årsåldern blödde från huvudet – och på platsen fanns omkring 30 personer när polisen anlände.

ANNONS
|

Polisen fick in flera samtal om ett bråk på Hamngatan i centrala Halmstad under natten till måndagen. Enligt de första uppgifterna som polisen fick skulle omkring 20 personer ha hamnat i bråk med varandra strax efter klockan 01.

– När polisen kom fram var det omkring 20–30 – kanske uppemot 40 – personer på plats, men alla slåss inte. Det ska ha varit ett bråk mellan några enskilda, säger Hans Lippens, presstalesman på polisen.

– En man står med ett blödande sår i huvudet. Han harlagt en handduk runt som är alldeles nedblodad men han står upp och kan prata, fortsätter Lippens.

ANNONS

Den blödande mannen är i 50-årsåldern och fick åka ambulans till sjukhuset för att se över sina skador. Några andra personer ska inte ha blivit skadade i bråket, och Hans Lippens uppger att de övriga personerna som befann sig på platsen var i 25-, 30-årsåldern.

– Den skadade mannen säger att 2–3 personer har hoppat på honom och sedan slagit eller sparkat honom. Det lugnar ned sig direkt när polisen kommer dit och de börjar skingra sig så sakta, säger Hans Lippens.

Polisen har ännu inte gripit någon för misshandeln, men de ska ha några utpekade personer som också ska ha identifierats. Med så många personer på plats finns också en del vittnen som kommer att förhöras.

– Någon måste ha sett något mer, säger Hans Lippens.

Varför ett 30-tal personer befann sig på Hamngatan vid den tidpunkten är oklar – likaså varför bråket blossade upp. Nya förhör med den misshandlade 50-åringen kan ge en bättre bild av vad det är som har hänt.

ANNONS