Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stora störningar hos Tele2 ställer till det för många. I nuläget vet man inte när problemet är löst.  Bild: Simon Appelqvist
Stora störningar hos Tele2 ställer till det för många. I nuläget vet man inte när problemet är löst. Bild: Simon Appelqvist

Enligt Tele2 ska problemet med störningar vara löst

Störningar hos telefonioperatören Tele2 har ställt till det för många under tisdagen. Både Region Halland och Falkenbergs kommun hade problem och för privatpersoner med Tele2 som operatör var det svårt att nå 112. Vid 15-tiden uppgav Tele2 att problemen ska vara lösta.

Tele2 hade redan under gårdagskvällen stora problem med telefonin. De störningarna åtgärdades, men under tisdagsmorgonen hopade sig problemen igen.

Under tisdagen har det till exempel varit svårt att ringa till Falkenbergs kommun, Halmstads kommun och Region Halland.

– Det har varit såhär sedan klockan 9 i morse. De flesta kommer fram. Framförallt är det ljudet som svajar. Vi har varit i kontakt med Tele2 men de kunde inte ge besked när det skulle vara löst, säger Gabriella Geertinger, verksamhetsutvecklare på kontaktcenter i Falkenbergs kommun.

Falkenbergs växel har nu stängt för dagen (klockan 16).

Även hos SOS Alarm märkte av problemen. Privatpersoner med Tele2 som operatör har haft svårt att nå fram.

– Vi märker av en ökning av så kallade tysta samtal där vi inte får kontakt med inringaren, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS Alarm, till Aftonbladet.

Vid störningar av denna karaktär rekommenderar SOS att man tar ut simkortet ur sin telefon och sedan ringer igen om man behöver nå larmcentralen.

Varberg direkt har inte haft några problem med kommunens telefoni under dagen.