Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man gripen efter flerbilskrock på E6

Vid sextiden på söndagskvällen kolliderade fyra fordon på E6 mellan Halmstad och Laholm. Tre av bilarna ska ha blivit "kraftigt demolerade" enligt polisen, och en person fördes med ambulans till sjukhus. En person i 25-årsåldern greps, misstänkt för bland annat vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Enligt sjukhuset drabbades personen som fick föras till sjukhus av lindriga skador.

Polisen grep efter olyckan en man, i 25-årsåldern, som misstänktes för ett flertal brott i samband med händelsen.

– Vi har gripit en person som vi misstänker är vållande. Personen är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och grovt vållande till kroppsskada, sa Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen under söndagskvällen.

Polisen misstänker att olyckan orsakades av att mannen körde in i ett annat fordon.

– I detalj vet vi inte vad som hänt men vad vi förstår så ska han ha kört i hög hastighet och kört på en bil bakifrån. Det ska sedan ha utlöst en kedjereaktion, sa Morten Gunneng kort efter olyckan.

Larm om olyckan, som inträffade mellan trafikplats Snapparp och trafikplats Halmstad södra, kom strax efter klockan sex på söndagskvällen. Efter händelsen var trafikpåverkan stor i norrgående riktning fram till omkring klockan halv nio. Alla fyra bilar fick bärgas och enligt polisen blev tre av bilarna "kraftigt demolerade".

Initialt kom uppgifter om att flera personer hade skadats.

– Vi fick uppgifter om sex skadade men det var felaktigt. Det är person som är avförd till sjukhus, säger Morten Gunneng.