En död i knivdåd i villaområde

En man i 40-årsåldern har anhållits efter flera grova våldsbrott under lördagskvällen i Forsbäck utanför Kungsbacka. Ett av hans offer avled natten till söndagen. Två andra personer är mycket allvarligt skadade.

ANNONS
|

Händelseförloppet klarnar alltmer. Under en middag har en man knivdödats av en bekant som också befann sig i huset. Den misstänkte gärningsmannen har sedan gått vidare till en villa i närheten och skadat en man och en kvinna.

Polisen grep mannen i området efter larm om det som hänt. Gärningsmannen är hemmahörande i området.

– Vi vet att de är bekanta och att de är på en privat tillställning, säger Tommy Nyman, presstalesman för Region Väst.

Det är oklart hur väl de två andra skadade personerna känner gärningsmannen. Men de befann sig inte på samma tillställning.

Den bild som nu växer fram är att gärningsmannen var på middag hemma hos sitt offer när han av ännu okänd anledning stack ner honom.

ANNONS

– Vi vet att det är ett stickvapen, en kniv som är inblandad, fortsätter Tommy Nyman.

Under söndag eftermiddag har ett första förhör hållit med den misstänkte gärningsmannen. Hans advokat Lennart Johansson berättar att de träffades strax innan förhöret.

- Vi hade ett relativt kort möte och sedan höll förhöret på en timmes tid, säger han.

Hur mår den misstänkte?

- Är man misstänkt för så grova brott mår man sannolikt inte så bra. Men brukar vara chockad. Men jag är varken läkare eller psykolog, säger Lennart Johansson.

Han vill inte gå in på vad som sades under förhöret eller om mannen gjort några medgivanden.

- Vi kommer sannolikt att träffas igen under måndagen.

Normalt sett måste en person som anhållits begäras häktad eller släppas inom 72 timmar, i det här fallet alltså på tisdag.

Mannen som dödades var i 40-årsåldern, gift och har barn.

Gärningsmannen gick efter dådet vidare till ett annat hus och skadade två personer där. Han greps sedan vid ett tredje hus i området. Polisen knackade under söndagen dörr för att få klarhet i händelseförloppet. Motivet är fortfarande oklart, enligt Tommy Nyman.

En kvinna i 30-årsåldern vårdas på Sahlgrenska för livshotande skador och en man i 35-årsåldern är allvarligt skadad uppgav pressjouren vid lunchtid under söndagen.

ANNONS

Våldsmannen ska inte vara skadad och han är inte känd av polisen sedan tidigare. Enligt polisen gick gripandet lugnt till.

Polisen uppger att det finns flera vittnen till mordet.

Dramat i villaområdet Forsbäck, utanför Kungsbacka på väg mot Onsala, startade vid 19-tiden på lördagskvällen. Strax efter klockan 01.00 kunde polisen bekräfta att en av de skadade från knivdramat hade avlidit.

GP:s reporter Hanna Björnheden pratade med flera personer i området under söndagen. Många var skärrade men visste inte särskilt mycket om det som hänt.

Totalt ska det finnas fyra barn i de drabbade familjerna. Barnen till den avlidne personen har tagits om hand av släktingar. Kungsbacka kommun är inkopplad i fallet för att ta hand om familjerna.

Strax efter midnatt anhölls den misstänkte gärningsmannen av jouråklagare för mord och i två fall försök till mord. Åklagaren Ann-Christin Claesson säger att hon ännu inte hunnit träffa den misstänkte och att hon inte har något att säga om fallet i nuläget. Försvarsadvokaten Lennart Johansson är på väg till ett första förhör i Varberg med mannen.

- Jag har ännu inte hunnit träffa honom och vet bara det som står i tidningen, säger han vid 14-tiden.

Under söndagen genomförs tekniska undersökningar på platsen, dörrknackning och förhör med vittnen.

ANNONS

- Nu jobbar vi med människorna där som är skärrade. Vi försöker prata med så många som möjligt. Det finns vittnen till mordet och det finns förmodligen vittnen som sett mannen röra sig i området, säger Ulla Brehm.

ANNONS