Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En död efter båtolycka i Svenljunga

Ett stort sökpådrag pågår fortfarande vid sjön Västra Fegen utanför Svenljuna där två män som försvann under söndagen. En av männen anträffades sent under gårdagskvällen, men hans liv gick inte att rädda.

Räddningstjänsten genomförde under söndagen en sökinsats efter två män i 25- respektive 30-årsåldern som gett sig ut på sjön Fegen för att fiska.

En av männen hittades i vattnet och fördes med ambulans till sjukhus. På måndagsmorgonen meddelande polisen att hans liv inte gått att rädda.

Under måndagen fortsätter sökandet efter den andre mannen som är i 25-årsåldern. På plats vid sjön har polisen bland annat en helikopter, hundförare, och sjöpolisen som söker av Västra Fegen via båt.

– Vi har uppgifter om att de gett sig ut för att fiska. Vi hittade deras bil och en båttrailer, sa Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst när polisen kopplades in i ärendet under söndagen.

Under måndagen har polisen inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i sjötrafik, vilket möjliggör det för att polisen att kunna genomföra en teknisk undersökning av männens båt som har hittat under sökandet.

Den avlidne mannen hittades vid 22.30 på söndagen och hans anhöriga är underrättade.

Texten uppdateras