Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Elever på Påskbergsskolan har satts i karantän

Den senaste siffran har växt till 32 fall av corona i Halland. Smittan finns i alla kommuner förutom Hylte. Under torsdagen konstaterades att två elever på Påskbergsskolan i Varberg har satts i karantän.

På torsdagskvällen gick Region Halland ut med senaste nytt kring coronaläget i Halland. Det konstateras att det nu finns totalt 32 bekräftade fall av covid-19 i Halland.

Av dem har Region Halland inte information om sju av dem. Samtliga kommuner i Halland ska vara drabbade förutom Hylte. Med andra ord har Halmstad fått sitt första fall.

Enligt Region Halland har ingen av de smittade annat än milda eller måttliga symtom och de befinner sig i hemkarantän.

Två elever som går på Påskbergsskolan har satts i karantän. Anledningen är att en av vårdnadshavarna under onsdagen bekräftats med coronavirus.

– Det är inte vi som tagit det beslutet utan det tas av smittskyddsläkare på smittskydd Halland som tar de här besluten, säger Johan Berntsson, grundskolechef på Varbergs kommun.

Hur tänker ni kring klasskamrater till de här eleverna?

– Den bedömningen gör inte vi utan det gör smittskydd Halland. Vi förhåller oss till de direktiv som finns. Är man frisk ska man gå till skolan men känner man sig sjuk eller känner tendenser till det så ska man stanna hemma.

– Vi följer utvecklingen timme för timme och uppmanar även vårdnadshavare att hålla sig uppdaterade, säger Johan Berntsson.

Ni skriver i ett utskick till föräldrar att ni arbetar med förebyggande åtgärder. Hur ser de ut?

– Det handlar främst om handhygienen. Vi har gått ut med upplysningar till medarbetarna att vara noga med att använda handsprit, säger han.

Varbergs kommun meddelar också att den stora MOA-mässan, yrkesmässan för elever i årskurs 8, ställs in. Den skulle ha genomförts den 18 mars i Sparbankshallen.

"Även om mässan inte är ett arrangemang för allmänheten, grundar vi beslutet i att elever och yrkesföreträdare som till vardags inte möts, inte ska utsättas för några som helst risker", skriver Maria Wirén, utvecklingschef, förskole- och grundskoleförvaltningen i Varbergs kommun i ett pressutskick.