Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Efter stabsmötet: "Bara en höststorm"

Under förmiddagen har Länsstyrelsen, kommunerna, räddningstjänst och andra berörda haft möte för att förbereda sig inför stormen Knud.

Det är Länsstyrelsen som kallar till samverkanskonferens inför händelser som kan påverka viktiga funktioner i samhället. Under förmiddagen deltog Hallands kommuner, räddningstjänsten Väst samt Storgöteborg, SMHI och olika elbolag.

– Eftersom stormen nu har nedgraderats från klass 2 till 1 så gör vi ingenting mer i nuläget. Det ses som en vanlig höststorm, säger Åsa Eriksson, kommunikatör på räddningstjänsten Väst.

Samtliga myndigheter och företag fortsätter att bevaka prognosen och står beredda att vidta eventuella åtgärder om denna skulle ändras.

– Man ska ändå hålla i hatten, säger Eriksson.

Hallandstrafiken har gått upp i stabsläge i och med Knud. Den enda sträcka som, i nuläget, påverkas är tåget mellan Varberg och Borås. Öresundståget och alla andra linjer ska avgå enligt tidtabell.

– Men vi bevakar läget och håller kontakt med Länsstyrelsen. I eftermiddag ska vi ha ett nytt krismöte, säger Yasemine Möllerström Henstam. kommunikations- och marknadschef på Hallandstrafiken.