Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Polisen lägger ner våldtäktsutredningen efter förnyade förhör under lördagen.
Polisen lägger ner våldtäktsutredningen efter förnyade förhör under lördagen.

Efter nya förhör: våldtäktsutredningen läggs ned

Efter förhör på lördagen har bilden av den anmälda våldtäkten i gångtunneln vid Kärleken klarnat. Det går inte att styrka att något brott har begåtts.

Polisen tog anmälan på största allvar och kallade genast in alla resurser som behövdes för att reda ut vad som hänt.

– Om det vore som de tidiga uppgifterna om ärendet sade hade vi haft en farlig person som gått lös, konstaterar kommissarie Inger Ohlsson, som är chef för polisens enhet i Halmstad för brott i nära relationer.

Övertid

Det intensiva arbetet fortsatte med personal på övertid och var tänkt att fortgå under hela helgen. Men efter förnyade förhör, bland annat med brottsoffret, kommer man i samråd med åklagaren som ledde utredningen fram till slutsatsen att det inte går att styrka att något brott har begåtts.

– Utredningen kommer med största sannolikhet att läggas ned inom kort, konstaterar Inger Ohlsson och lägger till:

”Hela vår själ”

– Vi har lagt ned hela vår själ i det här. Det var därför jag tog in personal på övertid, Vi har jobbat jättehårt, det är farligt om man har en våldtäktsman som är ute och härjar.

Utredningen inleddes tidigt på fredagen, efter att en ung kvinna anmält att hon blivit våldtagen i gångtunneln under Norra infartsleden, intill det gamla tegelbruket vid Slottsmöllan. Polisen rekvirerade bland annat specialutbildade kriminalsökhundar från Göteborg och spärrade av gångtunneln och lät kriminaltekniker från Halmstad finkamma hela området.

Läs mer: Jakten på vittnen blir avgörande

Läs mer: Polisen utreder misstänkt våldtäkt i gångtunnel