Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Efter branden i natt – mordoffret har inte identifierats

Den man som befaras ha blivit mördad i samband med branden på Södra Badvägen i Halmstad är ännu inte identifierad. Under natten greps en misstänkt gärningsman. Mannen som är i 30-årsåldern är nu anhållen misstänkt för bland annat mord. Under onsdagen anhölls ytterligare två personer också misstänkta för mord och grov mordbrand.
Tidiga rykten om att en explosion skulle ligga bakom storbranden dementerades av polisen.

Under onsdagsförmiddagen arbetar räddningstjänsten fortsatt med släckningsarbete efter den intensiva branden på Södra Badvägen i Halmstad.

– Jag har inte fått någon prognos för när räddningstjänsten räknar med att vara klara på platsen, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen under onsdagsmorgonen.

Klockan tio över sex på onsdagskvällen meddelade polisens tekniker att de hittat en kropp i resterna av de nedbrunna huset.

– Under eftermiddagen har vi fått tillgång till delar av huset som vi inte kunnat undersöka innan. I den delen hittades en kropp. Personen är inte identifierad och på grund av banden kan vi inte säga något i nuläget om dödsorsaken. Det är allt vi vet i nuläget, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Polisen vill i nuläget inte spekulera i om det skulle vara den person som rapporterades saknad efter gårdagens brand.

– Jag kan inte säga något om det nu. Det florerar lite olika uppgifter om att det skulle vara en person som saknas som bodde där, säger Stefan Gustafsson.

Det var klockan 21.19 på tisdagskvällen som polisen fick ett larm om ett bråk på Södra badvägen i Halmstad.

När polisen kommer till platsen brinner det i ett flerfamiljshus och man påträffar en man med stickskador i anslutning till den brinnande byggnaden. Han förs med ambulans till sjukhus, men under natten meddelar polisen att mannen dött till följd av skadorna. Man har ännu inte kunnat identifiera mannen.

En man i 30-årsåldern greps under natten. Han anhölls senare av åklagare misstänkt för mord och allmänfarlig ödeläggelse. Under onsdagseftermiddagen meddelade polisen på sin hemsida att man ändrat brottsrubriceringen. Misstanken om mord kvarstår, men mannen är nu även misstänk för grov mordbrand, och inte längre allmänfarlig ödeläggelse.

På onsdagseftermiddagen meddelade polisen att ytterligare två personer gripits och att åklagare anhållit dem, båda misstänks för mord och grov mordbrand.

Enligt uppgifter till andra medier ska vittnen ha sett en bil åka förbi och kastat in någon form av föremål, därefter ska man ha hört en kraftig smäll. Men att branden ska ha orsakats av någon explosion dementerar polisen.

– Det finns ingenting som tyder på att någon explosion ska ha inträffat på platsen, utan smällarna ska då uppstått i samband med branden, säger Anna Göransson.

Polisen har under natten och morgonen hållit förhör med vittnen. Man kommer även att påbörja dörrknackning i området.

Hur fortlöper polisens arbete kring händelsen?

– Vi har dokumenterat platsen med översiktsbilder med hjälp av drönare. Under dagen kommer även polisflyget och helikopter att dokumentera platsen. Vi kommer att arbeta med informationsinsamling av eventuella iakttagelser, och detta kommer fortskrida även under morgondagen, säger Anna Göransson och fortsätter:

– Polisens kriminaltekniker kommer också att genomföra en brottsplatsundersökning. Denna kommer att genomföras tidigast under morgondagen. Sen arbetar vi med att försöka kunna identifiera den avlidne mannen.

LÄS MER: Brand i flerfamiljshus på Södra Badvägen

LÄS MER: Kårordförande efter branden: ”Blir berörd ända in i själen”