Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Halkan orsakar ytterligare olycka på E 6. Bild: Jonatan Gernes

Dubbla olyckor på E 6 efter halka – två till sjukhus

Det hala väglaget innebar två olyckor på kort tid under lördagskvällen.

Strax innan klockan 18 på lördagskvällen kom ett larm om en trafikolycka på E 6 mellan Väröbacka och Varberg i södergående riktning.

– Det är en singelolycka. En personbil har kört in i mitträcket, säger Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

Enligt Stened har det rapporterats om att det är halt på vägen och detta ska vara anledningen till att olyckan inträffade. Räddningstjänst har just kommit fram till platsen och man inväntar bärgare.

– Vi har fått stänga av vägen så det kan nog bli lite köer där, säger han.

Enligt uppgift har två personer fått åka till sjukhus med ambulans. Skadeläget är ännu okänt.

Bara drygt en halvtimme senare kom nästa larm om en olycka på E 6. Även denna gång i södergående riktning, inte alls långt från där halkan orsakade den första krocken med mitträcket.

– Det är bara någon kilometer norr om den andra. Den orsakades troligen på grund av köbildningen och man vek av på samma sätt, säger Stened.

Strax efter klockan 19.30 uppger inre befäl att räddningstjänsten återgår och att de är klara på platsen vid den andra olyckan. Enligt nya uppgifter ska bilen ha åkt ner i diket på högersidan. Föraren klarade sig bra och behövde inte bli avförd till sjukhus.

– Vi har släppt på trafiken där nu så nu rullar det på igen, säger Peter Stened.