Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Drograttfull kvinna vägrade stanna

En kvinna greps i natt misstänkt för att ha kört drograttfull och för att inte ha stannat på polismannens tecken. Kvinnan hävdar till sitt försvar att hon var rädd att hon glömt stänga av spisen och hade bråttom hem.

Strax före klockan ett, natten till lördag, larmades polis till Hallarna i Halsmtad efter att en bil ska ha kört igenom bommarna.

Enligt vittnet, väktare på plats, som larmade framfördes bilen på ett vårdslöst sätt med misstankar om att föraren var påverkad. Vidare uppgifter inkom om att bilen fortsatt färdas mot Trönninge och polisen åkte mot platsen.

Bilen upptäcktes vid Eldsberga och polis försökte stoppa den misstänkta, utan resultat. När de körde upp jämsides med bilen fick de ingen kontakt med föraren, en kvinna.

– Hon var enligt patrullen inte kontaktbar på uppmaning att stanna och man ska då ha kört upp vid sidan av henne, men hon var inte alls intresserad, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region väst.

Polis lyckades till sist stoppa bilen som fick mindre plåtskador.

– Man kan inte ha en bilist som uppträder så och det är för allmänhetens säkerhet man måste stoppa den här föraren.

Kvinnan, född 98, greps misstänkt för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt för att inte stannat på polismannens tecken.

Till sitt försvar menade hon att hon hade bråttom hem då hon var rädd för att ha glömt stänga av spisen.