Bild: Fredrik Sandberg / Eugene Hoshiko
Bild: Fredrik Sandberg / Eugene Hoshiko

Dramatisk cykeljakt - jagades av ungdomsgäng

Den 40-åriga kvinnan hade varit på restaurang med en väninna. Färden hem blev en skräckupplevelse.

ANNONS
|

Klockan var strax innan 23 på tisdagskvällen när kvinnan cyklade från stan på höger sida av Tylösandsvägen.

– När jag kom till Ica i Söndrum började några killar ropa uppspelt till varandra. Jag hörde inte vad de sa, säger kvinnan som vill vara anonym.

Killarna hade också cyklar, och när hon märker att de förföljer henne ökar hon farten.

– Jag cyklar allt vad jag kan, men när jag kommer upp vid pulkabacken på Tylösandsvägen är de nästan ikapp och det känns som att de flåsar mig i nacken, säger hon.

Vid rondellen vid Cavalinis pizzabutik gör hon ett försök att finta förföljarna.

ANNONS

– Jag låtsas att jag ska cykla rakt fram, men i stället kastar jag cykeln i en livsfarlig manöver till vänster och cyklar rakt över rondellen.

Samtidigt kommer det bussar och bilar i rondellen som gör att kvinnan kommer undan. Hon fortsätter mot Stenhuggerivägen.

– Då kastar jag en blick bakåt och ser att de är tre stycken. Det var mörkt och gick snabbt så jag kunde bara se att en av dem såg ut att ha en äldre damcykel, och att det var ungdomar och inte fullvuxna män, säger hon.

Händelsen gjorde henne vettskrämd.

– Jag kom undan för att jag är ganska vältränad och reagerade omedelbart. Om de kommit ifatt hade de sparkat ner mig och min cykel i diket.

Hur vet du att killarna faktiskt var ute efter dig, och inte var uppspelta på grund av något annat?

– Man förföljer inte någon i hög fart i en kilometer utan anledning. Det var inte direkt ute efter att fråga hur jag mådde, säger hon.

Sedan händelsen har hon kollat efter överfallsalarm och självförsvarskurser i stan.

– Men jag kommer inte sluta cykla. Jag kommer vara på min vakt, men de här killarna kommer inte få inskränka på min fritid, säger hon.

Niklas Andersson, kommissarie på utredningsjouren i Halmstad, bekräftar att en anmälan har upprättats. Han säger att det kan finnas kopplingar till andra händelser i närheten.

ANNONS

– Det har varit flera misshandelsfall i området, från Lidl och ut på Tylösandsvägen mot Västergård. Men i nuläget går det inte att säga om den här nya händelsen har med de andra att göra, säger Niklas Andersson.

ANNONS