Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dieseltjuvar flydde från polisen

Lastbilar parkerade vid Göteborgsvägen i Kvibille fick under sen måndagskväll påhälsning av drivmedelstjuvar. Efter tips från ägaren tog polisen upp jakten, en jakt som pågick i nära tre timmar.

Enligt polisen ska minst två personer ha slangat diesel från de parkerade fordonen. Men tilltaget gick inte obemärkt förbi.

– En kamerabild från en värmekamera går till någon som har med stället att göra. Kontaktpersonen åker till platsen och ställer sig en bit ifrån, berättar polisen presstalesperson Thomas Fuxborg.

Tjuv springer mot skogen

Tjuvar ska ha rekat i området först och sedan börjat ta diesel. Gärningsmännen, minst två till antalet, börjar packa in dunkar och slangutrustning i sin bil när klockan är 22.30, vilket är åtta minuter efter att polisen larmats.

– Då är det en person som springer från den aktuella bilen och den här tjuven har sprungit ut mot skogen via en åker. Sedan kommer polisen dit och det ska vara flera bilar som står parkerade där, men inga personer finns kvar, berättar Thomas Fuxborg.

En av patrullerna säkrar tjuvarnas fordon och sedan tar polisen upp jakten på gärningsmännen som ska ha flytt ut mot åkern.

– Det finns bra spår ut mot gamla E 6. Bilen som sedermera tas i beslag är en lätt lastbil, grå, med diesel i. Vi söker med hundar och även allmänheten hjälper till och ger tips på kojor och överblivna stugor, men vi hittar dem inte.

Blev av med bytet – och en bil

Polisen avbryter sökandet kl 01.10, alltså nära tre timmar efter att larmet inkom. Tjuvarna kom undan, men gick lottlösa.

– De fick inte med sig någonting och blev av med en bil, konstaterar Thomas Fuxborg som hoppas att spår från fordonet, dunkar och slangutrustning kan ge nyttig information om tjuvarna.