Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Casper Johansson
Bild: Casper Johansson

Den knivskurne mannen är vid liv – vårdas i Lund

Mannen som utsattes för det misstänkta mordförsöket på onsdagskvällen är vid liv, men vårdas i Lund med allvarliga skador. Den misstänkte gärningsmannen är anhållen och förhörs under torsdagsförmiddagen.

Larmet kom till polisen tjugo över sju på onsdagskvällen om en pågående misshandel på en adress på Nissastrand i Halmstad. När polis anländer med flera patruller finner man en man i 50-årsåldern som har blivit knivskuren längs halsen. Gärningsmannen är inte kvar på platsen.

Mannen fördes till sjukhus i ambulans med allvarliga skador.

LÄS MER: Man knivskuren i halsen – misstänkt mordförsök

– Den info jag har och kan ge är att det kom in en allvarligt skadad patient till akuten Halmstad i går, skriver Marianne Kondrup, kommunikationschef på Hallands sjukhus, i ett sms till HP.

På torsdagsmorgonen är mannens tillstånd ännu oklart, men han vårdas just nu i Lund och ska ha flyttats dit redan under gårdagskväll, enligt polisens jourhavande förundersökningsledare Peter Telemo.

– Den senaste informationen jag har är att det fortfarande är allvarligt, säger Telemo.

Rubriceringen är alltjämt försök till mord.

Vid 21.34 greps en man i 40-årsåldern i centrala Halmstad, misstänkt för angreppet. Han kunde gripas efter att ha setts vid allmän spaning, utifrån signalement som lämnats av vittnen.

– Vi har några dagar på oss att ta ställning till ifall den gripne ska begäras häktad. Han sitter frihetsberövad nu, säger Ginger Johansson, jourhavande åklagare och den som just nu leder brottsutredningen.

Förhör med den misstänkte har inletts och pågår under torsdagsförmiddagen.

– De håller på att hålla förhör as we speak, säger Peter Telemo.

Lägenheten där mordförsöket ska ha skett spärrades av under kvällen. Teknisk undersökning påbörjades strax därefter, men är fortsatt avspärrat på torsdagen.

Motivbilden är ännu oklar för polisen, men arbetshypotesen är att det rör sig om ett verbalt bråk som har eskalerat.

– De inblandade är inte obekanta med varandra, men närmare än så vill jag inte uttala mig, säger Peter Telemo.