Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Viveka Hedbjörk, Hallandspostens chefredaktör.

Debattera och kommentera HN:s artiklar!

Det är kul med diskussioner och debatter och aldrig förut har det varit så lätt att dela med sig av sina åsikter som nu. Ny teknik och nya plattformar har gett möjlighet till debatter och åsiktsutbyte som inte fanns för tio år sedan.

Baksidan är att debattklimatet på nätet inte bara hårdnat, utan allt för ofta går helt går överstyr i förtal, hån och hotelser. Av det skälet avstår många att säga vad de tycker. Trollen och hatarna har fått ta över.

Tidningar har i alla tider uppmuntrat människor att skriva insändare och dela sina åsikter, i stort och smått, med läsarna. Materialet har hanterats av en redaktör som ansvarar för att hyfsa debattonen och kolla sanningshalten i det som skrivs. Vi vet att insändarmaterialet är mycket läst och omtyckt, både i tidningen och digitalt. Nackdelen med det här materialet att det inte kan fånga upp den spontana lusten att kommentera direkt när man läser en artikel.

Det är därför glädjande att Hallands Nyheter nu kan lansera en tjänst som hjälper oss att i städad form på nätet fånga upp debattglädjen och viljan att kommentera det vi skriver. Tjänsten heter ”Ifrågasätt” och finns redan på t ex Dagens Nyheter och Dagens industri.

Vill du kommentera våra artiklar registrera du dig och så verifierar tjänsten att du är du. Det går bara att ha ett konto och ingen kan kapa ditt namn och kommentera under fejkat namn. Vi kommer inte att tillåta signaturer, utan alla inlägg sker med riktiga namn. Vi tycker det är ett viktigt ställningstagande för att få ett bättre debattklimat. Våra reportrar signerar sina artiklar med namn, ofta också med bild. Då känns det rimligt att den som vill kommentera det materialet också gör det med eget namn.

Inledningsvis kommer det bara gå att kommentera ett urval av vårt material, men så snart vi botat eventuella barnsjukdomar, kommer i stort allt vi gör vara möjligt att kommentera.

Alla kommentarer granskas för att hålla en hyfsad ton i debatten. Vi tillåter inga personangrepp, diskriminerande uttalande eller grovt språk. Vi tror att alla debatter mår bäst av stor respekt för den man debatterar med.

Jag hoppas att vi med den här tjänsten ska skapa en hälsosam, intressant och trygg diskussion på nätet om materialet i Hallandsposten.

Kommentera denna artikel i fältet nedan!