Cecilia Bergsten tar över den nya utredningsgruppen som ska vara lokaliserade i Kungsbacka.
Cecilia Bergsten tar över den nya utredningsgruppen som ska vara lokaliserade i Kungsbacka. Bild: Ola Folkesson

De grova brotten ökar i Halland

Nu förstärker polisen i Halland arbetet kring grova brott med en satsning på Varberg och Kungsbacka.

ANNONS
|

Polisen i Halland kommer under de kommande två åren att förstärka sitt arbete inom grova brott. Anledningen är att polisen, sedan några år tillbaka, sett en ökning av grova brott.

– Vi ser väldigt positivt på den här satsningen. Det kommer göra skillnad för vår förmåga att utreda grova brott i Halland. Bakgrunden är att vi ser en förändrad karaktär på brottsligheten i dag. Utredningarna blir mer och mer komplexa och tar längre tid. Vi behöver bli fler helt enkelt, säger Peter Hejdström, chef för utredningssektionen i polisområde Halland.

Med start den 1 oktober startar en ny utredningsgrupp som ska ha fokus på norra Halland, närmare bestämt Varberg och Kungsbacka.

ANNONS

Vad är det för typ av brott som ni fokuserar på?

– Det som den här verksamheten belastas av och som tar mycket resurser är till exempel mordutredningar, försök till mord, utpressningar och mordbränder. Det är de här mer omfattande våldsbrotten som blivit mer komplexa och som ställer högre krav på oss. Oftast sker de här brotten i miljöer där ingen vill prata med oss, säger Peter Hejdström.

Den nya utredningsgruppen leds av Cecilia Bergsten som tidigare varit chef för hela gruppen inom grova brott i polisområde Halland. Gruppen är lokaliserad i Kungsbacka och ska finnas kvar i projektform i två år. Därefter ska polisen besluta om gruppen ska få vara kvar permanent. Gruppen för grova brott i Halmstad kommer att finnas kvar och fokuserar på ärenden från Falkenberg och Halmstad.

ANNONS