Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

My Feldt, Per Gessle och Annika Andersson är nominerade till årets hallänning. Bilden är ett montage. Bild: Anders Andersson, Anders Roos, Malin Strandberg
My Feldt, Per Gessle och Annika Andersson är nominerade till årets hallänning. Bilden är ett montage. Bild: Anders Andersson, Anders Roos, Malin Strandberg

Dags att rösta fram årets hallänning – här är de nominerade

För tredje gången ska årets hallänning koras – och makten ligger i dina händer. Var med och rösta fram din favorit bland de fem nominerade!

Priset delas ut av Marknadsföreningen i Halland i samarbete med Hallandsposten och Hallands Nyheter. Hallänningarna har själva fått vara med och nominera personer som de tycker har medverkat till att sätta Halland på kartan under 2021.

– Sånt tryck som det har varit det här året har det inte varit tidigare. Jag har bombarderats med nomineringar på mejl ända in i det sista. Det känns som att årets hallänning verkligen har satt sig och att man vill vara med och påverka. Det är jättekul, säger Canita Dagård, vd för Marknadsföreningen i Halland.

”Tufft att välja”

Nu har en jury tagit fram fem kandidater som gör upp om att få ta plats bredvid tidigare vinnarna Janne Andersson och Boris Lennerhov som årets hallänning.

– Vi har försökt hitta en bra blandning av yrkesområden, män och kvinnor och försöka få med personer från hela Halland. Det har varit tufft att välja men vi är nöjda med urvalet, säger Canita Dagård och fortsätter:

– Det kommer säkert att vara någon som blir besviken för att deras favorit inte blev nominerad men det här är bara tredje året. Vi har så jäkla många hallänningar som skulle kunna ta emot priset så det är möjligt att den personen kommer med nästa år.

Makten ligger hos hallänningarna

2020 utsågs även vinnaren av en jury men i år ligger makten åter hos hallänningarna själva som får rösta på sin favorit. Röstningen pågår från 22 november till 5 december.

– Kollar man i nomineringstexten och vad de har gjort för någonting så är alla värdiga vinnare. Vi i juryn kan stå bakom alla förslagen.

Vinnaren kommer att prisas på frukostgalan i Halmstad arena 16 december och HN kommer att tv-sända prisutdelningen. Förutom äran får vinnaren även en stor vepa på Halmstads flygplats och få ett porträtt hängande bredvid de tidigare vinnarna på flygplatsen. Dessutom får vinnaren en unik tavla målad av Hallandskonstnären Dagmar Glemme.

– Och en liten medalj runt halsen, avslutar Canita Dagård.

För att rösta skickar du ett sms till 72010 med texten ”HN ÅH” och den nominerades förnamn. Det är bara tillåtet att rösta en gång per person.

Här är de nominerade till årets hallänning:

Bild: Anders Roos
Bild: Anders Roos

Per Gessle

Juryns motivering: ”Per Gessle är en av landets främsta artister och låtskrivare. Han har genom sin skaparkraft och musikalitet i över 40 år satt Sverige och Halland på världskartan. Ett musikaliskt geni som förgyllt många människors liv. Efter sommarens succé med slutsålda konserter på sitt Hotel Tylösand gav Per sig ut på en efterlängtad Sverigeturné. Han är en av tre svenska artister som toppat Billboard listan, den mäktigaste i musikvärlden.”
Bild: Anders Andersson
Bild: Anders Andersson

My Feldt

Juryns motivering: ”My Feldt är superkonditorn och tv-profilen som lockat mängder av ”mat-turister” till Halmstad via sitt fantastiska bageri som nominerats till årets bageri i flera år. Genom hårt arbete i kombination med konstnärskap har hon inte bara överlevt pandemin, utan utvecklat och skapat nya arbetstillfällen. Hon är aktuell i tv-programmet Bäst i köket och inspirerar dagligen 90 000 på Instagram. Som kund känner man sig alltid välkommen.”
Bild: Annika Karlbom
Bild: Annika Karlbom

Filip Gemzell

Juryns motivering: ”Filip Gemzell har stor erfarenhet av gourmetrestaurang i olika delar av världen. Han är sedan några år kökschef och utvecklare på finrestaurangen Äng på Ästad vingård. Som en av endast fyra restauranger i Sverige belönades de i år med en stjärna i Guide Michelin. På restaurangen visar han det halländska smaklandskapet med finess. En ödmjuk och skicklig kock som jobbar med små lokala producenter när han utvecklar verksamheten.”
Bild: Dick Gillberg
Bild: Dick Gillberg

Jennifer Wegerup

Juryns motivering: ”Jennifer Wegerup, etablerad reporter och sportjournalist som bevakat EM, VM och OS. Som SVT:s korrespondent i Italien bidrog hon med en framstående insats under corona-pandemin. Jennifer är kolumnist i Expressen och medarbetare i Italienska Gazzetta dello Sport. Som sportjournalist har hon tagit sig fram i en värld fylld av män och var en stark röst under Metoo. Jennifer är uppvuxen i Falkenberg och har skrivit ett 15-tal böcker.”
Bild: Malin Strandberg
Bild: Malin Strandberg

Annika Andersson

Juryns motivering: ”Annika Andersson är den omtyckta humordrottningen som kallats för Sveriges roligaste kvinna. Hon har vunnit privatteaterpriset Guldmasken tre gånger för bästa kvinnliga skådespelare. Vi har genom åren kunnat se henne i populära tv-program så som julkalendern, tv-serien ’Enkelstöten’, ’Doobidoo’ samt ’Parlamentet’. I somras gjorde hon succé när jubileumsshowen ’Sommarbuskis’ på Vallarna drog fulla hus.”