Dags att nominera till årets hallänning

Efter Janne Andersson och Boris Lennerhov ska den tredje årets hallänning utses. Nygammalt i år är det återigen folket som bestämmer segraren.
– Det är dags för hallänningarna själva att ha den makten, säger Canita Dagård på Marknadsföreningen i Halland.

ANNONS
|

Det är Marknadsföreningen i Halland (MiH) som tillsammans med Hallands Nyheter och Hallandsposten håller i priset. Fram till den 14 november har allmänheten möjlighet att nominera den de själva tycker är den mest värdiga vinnaren. Nominering sker per mejl till canita@mih.nu.

– Det ska bli spännande att se vad folk kommer in med för nomineringar och det har redan kommit in några spännande och intressanta namn. Den perioden kommer nu att pågå ett tag, säger MiH:s vd Canita Dagård.

Folket bestämmer vinnaren igen

Förra året valde en jury ut segraren, men till i år har arrangörerna valt att gå tillbaka till samma format som 2019. Det innebär att juryn tar fram fyra till sex nominerade av förslagen som inkommer innan allmänheten får rösta på den kandidat de tycker är bäst. Röstningen ska pågå mellan den 22 november och 9 december.

ANNONS

– Folk var ju supernöjda även förra året men de kunde inte engagera sig på samma sätt. Man kunde engagera sig och skicka in vem man ville ha som skulle bli årets hallänning, men därefter blev det inget engagemang utan det blev att man satt vid sidan av och tittade på, säger Canita och fortsätter:

– Jag tror att folk tycker det är kul att rösta och vara med och påverka själva.

Gala med publik på arenan

Efter den helt digitala festen förra året är man i år tillbaka i Halmstad arena med frukostgalan, och man hoppas på gott om publik.

– Det är en frukostgala med glitter och glamour på morgonen, och själva delen med årets hallänning kommer att sändas på Hallands Nyheter och Hallandsposten. Vi hoppas kunna trycka på lika bra som vi hade det första året när det blev ett riktigt festligt kalas, säger Canita.

Johan Rheborg gästar frukostgalan

Det kommer dessutom att bli fint besök i arenan på prisutdelningen den 16 december. Ständigt aktuelle Johan Rheborg, för närvarande mest aktuell med Agatha Christies karaktär Sven Hjertson samt den sjunde säsongen av ”Solsidan”, är klar som gästtalare.

– Jag är så jäkla nöjd och stolt, jag har jagat honom länge. Han är aktuell i alla möjliga sammanhang just nu och är jävligt duktig på scen, och vi tror att han passar perfekt för vår frukostgala. Så honom är vi jätteglad över att ha bokat in, säger Canita och avslutar:

ANNONS

– Jag har stora förväntningar att han ska leverera i världsklass!

Fakta: Kriterier för årets hallänning

• Man eller kvinna, ung eller gammal, som medverkat till att sätta Halland på kartan.

• Endast enskild person kan nomineras. Nominering sker per mejl till canita@mih.nu.

• Personen ska ha en tydlig förankring till Halland: född, bosatt eller verksam i Halland.

• Personen ska ha verkat i det offentliga rummet och vara känd i en vidare krets.

• Priset kan tilldelas både för en enstaka insats och för en livslång gärning.

• De som redan utsetts till årets hallänning kan ej bli nominerade.

• Sista datum för att nominera 2021 är 14 november.

• Röstningen pågår mellan den 22 november och 9 december.

• Vinnaren presenteras på Frukostgalan 16 december på Halmstad arena och livesänds på hallandsposten.se och hn.se.

LÄS MER:Se när Årets Hallänning korades!

LÄS MER:Gekås vd Boris Lennerhov vinner pris

LÄS MER:Janne Andersson blev Årets hallänning – hyllades av 400 i publiken på Halmstad arena

LÄS MER:Janne Andersson är Årets hallänning

ANNONS