Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

vaccination
vaccination

Då kan fler boka tredje dosen

Från och med tisdag öppnar vaccinbokningen i Halland för personer som är födda 1946 och tidigare. Detta med anledning av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer kring tredje dosen.

Fler grupper rekommenderas en påfyllnadsdos av covidvaccinet, alltså en tredje dos. Sedan tidigare har personer på särskilda boenden för äldre och personer med hemtjänst samt de som är 80 år och äldre rekommenderats en tredje vaccindos.

Bokning öppnar på tisdag

I veckan gick FHM ut med att rekommendationen gäller fler grupper. Till att börja med ska personer som är 65 år och äldre samt personal inom hemtjänst, hemsjukvård och på särskilt boende för äldre få dos tre.

Region Halland har beslutat att öppna bokningen för personer födda 1946 eller tidigare på tisdag den 2 november. Den som ska vaccineras måste ha fått sin andra dos för minst sex månader sedan.

Två dagar senare, torsdagen den 4 november öppnar bokningen för personer födda 1951 eller tidigare. Samma sak gäller för den gruppen att det ska ha gått sex månader sedan den förra covidsprutan.

Tider för vaccination bokas via 1177.se/Halland. De som inte har möjlighet att boka digitalt kan göra det via telefon.

Personer som är mellan 65 och 69 år samt personal inom hemtjänst, hemsjukvård och på särskilt boende för äldre kommer att få boka i nästa steg men Region Halland lovar att återkomma med närmare information om detta.

Bibi Estev, områdeschef Pandemiuppdrag, Närsjukvården
Bibi Estev, områdeschef Pandemiuppdrag, Närsjukvården

– Det är viktigt att alla i den här gruppen som nu kan boka sig uppmärksammar när de fått sin andra dos, till exempel genom att titta på sitt vaccinationskort eller covidbevis, säger Bibi Estev, områdeschef Pandemiuppdrag Region Halland.

Parallellt med bokningen av tredje dosen öppnar även bokning av vaccination mot säsongsinfluensan. Måndag den 1 november öppnar den bokningen och tider finns från den 9 november.

LÄS MER: Skolelever kan få vänta när 65+ ska få en tredje dos