Då kan barn från tolv år vaccineras mot covid-19 i Halland

Snart ska även högstadieelever erbjudas vaccin mot covid-19. Hur samverkan ska se ut mellan skolorna och regionen är ett pågående arbete, men redan i oktober ska barn från tolv år kunna få första sticket i armen.

ANNONS
|

Förra veckan meddelade regeringen att erbjudandet om covidvaccin kryper ytterligare nedåt i åldrarna. Beskedet under presskonferensen var att vaccinationsstart kunde väntas i början av november. Knappt en vecka senare har riktlinjerna ändrats. Barn från tolv år ska kunna få den första sprutan tidigare än så – så även i Halland.

– Vi ska kunna vara i gång vecka 41 i linje med rekommendationen för att vara synkroniserade med övriga regioner, säger Johanna Wiechel-Steier, kommunikationsdirektör på Region Halland.

Den strategiska grupp som kommunernas skolorganisationer har tillsammans ska träffas den 29 september. Den kommande vaccinationsstarten blir en punkt som prioriteras högt på dagordningen.

ANNONS

– Det är en fråga som inte har hanterats av vår strategiska grupp, utan av vaccinationssamordnarna. Men vi kommer att ta upp den frågan då, säger Stigert Pettersson, skolchef i Falkenberg, och fortsätter:

– Jag vet ingenting mer än det just nu.

Enligt Johanna Wiechel-Steier planerar regionen just nu, tillsammans med skolhuvudmännen, för hur det praktiska genomförandet ska gå till.

– Vaccinationen ska genomföras på skolorna, säger hon.

ANNONS