Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Därför var Arnold Schwarzenegger i Kungsbacka

Hollywoodstjärnan Arnold Schwarzenegger har minglat runt i Kungsbacka och Göteborg i dagarna. Men frågan alla ställt sig är "Vad gör han här?". Nu kan vi berätta att han bott hos en amerikansk vän i Göteborgs södra skärgård.

Arnold Schwarzenegger, 69, har i dagarna bland annat besökt ett gym i Kungsbacka, ätit middag på flera restauranger i Göteborg och fikat på ett bageri i Kungsbacka. På fiket Nordgårdens bageri åt han frukost som bestod av en smörgås, ägg och kaffe macchiato.

- Han bara dök upp med en kompis och ville äta frukost. Det var en väldigt konstig upplevelse om man säger så. Det var jätteroligt och de var trevliga, säger ägaren Susanne Winroth till Göteborgs-Posten.

Med sig hade Arnold Schwarzenegger en amerikansk vän. Vännen är en byggherre från norra Kalifornien som varit kompis med Hollywoodstjärnan sedan en lång tid tillbaka.

"Ville att Arnold skulle följa med"

Byggherren är gift med en svenska och tillsammans äger de en fastighet i Göteborgs södra skärgård. De har flera gånger pratat om att åka på semester tillsammans till Sverige.

- Jag är här på semester och jag ville att Arnold skulle följa med. Men det blev en hel del regn och snö, säger vännen till GP.

"Han kommer tillbaka"

Tillsammans har de bland annat hängt på gymmet, shoppat i varuhuset NK och gått på olika restauranger. Men under torsdagsförmiddagen var det dags att åka hem

- Men han kommer tillbaka till sommaren. I juni någon gång. He will be back, säger vännen till GP.

Under Sverigebesöket har Arnold Schwarzenegger skapat stor uppståndelse. Gymägaren Björne Hebelius var väldigt exalterad efter besöket.

- Det är en idol för mig. Jag har levt i den här branschen i 25 år, det har varit en idol i alla tider. De första filmerna som kom ut har man ju tittat på hundratals gånger. Han är stor och en fantastisk trevlig person, sade Björne Hebelius tidigare till GP.