Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Därför uteblir tidningen ibland

Västsvensk Tidningsdistribution (VTD), som ansvarar för utdelningen av HN, har stora personalproblem för närvarande. Därför har flera prenumeranter drabbats av att tidningen delats ut sent eller inte kommit alls.

Redaktionen har sista tiden fått flera samtal från läsare som inte fått sin tidning som utlovat. Västsvensk Tidningsdistribution (VTD) ansvarar för utdelningen av HN. Maria Mendoza, vikarierande regionsupport för Halland, är medveten om problemen.

– Vi är såklart jätteledsna för detta och gör verkligen vad vi kan för att det ska fungera, säger hon.

Medoza förklarar situationen med att VTD drabbats av sena avhopp från sin sommarvikariestyrka. Det tar tid att lära upp nya vikarier och just nu, när många av de ordinarie tidningsdistributörerna är lediga, är det brist på personal som kan lära upp nya. Situationen gör att de som jobbar ibland har fått köra dubbla distrikt.

– I dag (onsdag) fick vi skicka ut en vikarie på upplärning med en dagpersonal i Glommen, säger Medoza.

Av den anledningen blev tidningen väldigt sen i detta område. I ett annat distrikt, Vessigebro med omnejd, är situationen liknande, varpå tidningen kan komma att bli senare än vanligt närmsta tiden.

Det var samma problematik förra sommaren. Vad har ni gjort för att det ska fungera bättre i år?

– Vi började tidigare med att rekrytera och lära upp vikarierna, under första veckan i april. Jag tror att det har sparat oss mycket problem, förra sommaren var det värre.

Vad ska prenumeranterna göra när de inte får sin tidning?

– Ring kundtjänst så kan de se vad det beror på. Och ha tålamod, om några veckor är semesterperioden över.

Tidningen finns även i digitalt format. Så här gör du för att aktivera den: