Jas Gripen-plan i formation av en julgran.
Jas Gripen-plan i formation av en julgran. Bild: Stefan Bennhage

Då flyger julgransplanen över Varberg och Falkenberg

Nu är det jul igen – och då är det också dags för Jas-plan att flyga över stan i klassisk julgransformation. I år kommer de också i en ny form av en julgranskula när bombflyget ska öva formationsflygning.

ANNONS
|

Försvarsmakten skriver på sin hemsida att man inte bara flyger i julgransformation för att sprida god julstämning utan också för att formationsflygning är en bra övning för stridsflygsdivisionerna. Man menar ytterligare att det är sätt för flygvapnet att visa närvaro.

Onsdagen den 9 december kommer Skaraborgs flygflottilj med sina Jas Gripenplan flyga över Varberg och Falkenberg i den klassiska julgransformationen

Under onsdagen den 16 december blir det något nytt. Då ska planen Tp 84 Hercules från Skaraborgs flygflottilj flyga över Varberg och Falkenberg – i form av en julkula.

Tiderna som gäller:

Julgransflygning onsdag 9 december.

13:48, Falkenberg

13:52, Varberg

13:57, Kungsbacka

Julkulan onsdag 16 december (formationsflygning Tp 84 Hercules)

11:27, Varberg

11:31, Falkenberg

11:37, Halmstad

Observera att tiderna är cirkatider och rutten kan komma att ändras med anledning av lokala väderförhållanden. Flygsäkerhet har alltid högsta prioritet. Vid låg molnbas/dåligt väder går det dessutom inte att se formationen från marken. Blicka mot himlen i god tid för att inte missa tillfället.

Källa: Flygvapnet

ANNONS