Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Coolaste katten vann

Här är årets Lussekatt! Flest röster hamnade på Jim Morrison. En riktigt cool katt när man kollar in den avslappnade stilen på vinnarbilden.

Han har vuxit till sig en del sedan bilden togs tidigare i år.
– Då var han cirka tio veckor. Nu är han ett halvår, berättar matte Elin Johansson som bor i Allberg strax utanför Årstad.
Vinnarbilden knäpptes när Elin var och hälsade på kattungen i Skällinge ett par veckor innan han flyttade till sitt nya hem.
– Han hade lekt runt väldigt mycket med sina syskon då och somnade på en lammullspläd. Han var nog väldigt trött för han har aldrig lagt sig så igen. En katt brukar ju inte ligga på det viset.

Elin hade redan en misse tidigare vid namn Cat Stevens.
– Han hittades övergiven och höll på att svälta ihjäl. Sedan kände jag att Cat behövde en kompis.

Elin är som ni säkert förstår av kattnamnen väldigt musikintresserad. Jim Morrison var sångare i The Doors och Cat Stevens var väldigt stor under första halvan av 70-talet innan han konverterade till islam och döpte om sig till Yusuf Islam.
– Jag spelar inte själv, men lyssnar väldigt mycket på musik. Särskilt från 70-talet och Cat Stevens är en av favoriterna. Doors har jag inte lyssnat lika mycket på, men jag ville ha ett kattaktigt namn och då blev det Jim Morrison. Han är ju från samma era.

”Morris” är också smeknamnet som Elin använder ibland på sin vinnarkatt. Han är faktiskt dubbel pristagare numera. Bilden skickades även in till en fototävling i tidningen Land och vann där också. Två lådor med kattmat blev vinsten.
– Vi håller fortfarande på och firar den vinsten. De äter mest torrfoder i vanliga fall så det blir lite lyxigt när jag tar fram den andra maten ibland.

När HN kommer på besök käkar Jim Morrison just lite torrfoder. Men han är inte nödbedd att leka lite framför kameran. Polaren Cat Stevens är inte inne för tillfället men dyker upp en stund senare när matte ropar.
Upplagt för en jamsession kanske? Inte riktigt men en liten brottningsmatch på skoj bjuder de i alla fall på.

 

Läs också: Årets Lussekatt – se tävlingsbidragen här