Campingarna fullbokade trots sämre sommarväder

Det verkar inte gå någon nöd på campingarna, trots uteblivet sommarväder. I många fall är det fullbokat och förbetalt sedan tidigt i våras.

ANNONS
|

På Getteröns camping går det inte att märka av det ostadiga vädret på bokningsläget.

– Det finns de som åker hem lite tidigare. Men de har ju redan betalat, så det rör sig om någon dag tidigare i så fall, säger Angelica Strömqvist, platschef på Getteröns camping.

Däremot kommer fler gäster till receptionen för att fråga om vad man kan hitta på när det inte är badväder. Personalen har fått en speciell utbildning i att rekommendera rätt aktivitet, beroende på om det till exempel är en barnfamilj eller ett äldre par som frågar.

Nästan alla campingar på västskusten tar emot mycket förbokningar. Det är en förutsättning för att få en bra plats. På Skrea camping har man också haft fullbokat ett tag. När det är dåligt väder kan deras besökare göra dagsutflykter till äventyrsbadet i Halmstad, Liseberg i Göteborg, eller åka ända till Köpenhamn. Det händer även att en del dras till en lokal shoppingjätte.

ANNONS

– Gekås är en fantastisk folkdragare till alla campingar på västkusten, säger Roger Wiklund, vd på Skrea camping.

Varuhusets egen camping - Gekåsbyn - är av naturliga skäl inte ett särskilt väderberoende resmål. Många är inomhus och shoppar, även när det är strålande sol.

– Är det dåligt väder märks det framförallt på kvällarna. Då är folk inte ute på området och grillar inte lika mycket säger, Sara Ståhle, vd på Gekåsbyn.

ANNONS