Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Busschauffören döms för misshandel och sexuellt ofredande.
Kvinnan och hennes vänner gick av vid en busshållplats på Tylösand när busschauffören klev av bussen och följde efter. Bild: Hasse Holmberg/TT

Busschaufförens flört nekades – bet passagerare i bröstet

En sommarkväll förra året skulle ett kompisgäng ta bussen till Tylösand för att gå på fest. Det som började med en helt vanlig bussresa slutade med att en kvinnlig passagerare blev biten i bröstet av busschauffören.

Händelsen som utspelade sig en kväll i juni 2019 togs nyligen upp i rätten. Busschauffören stod åtalad för misshandel och sexuellt ofredande och bland bevisningen fanns förutom vittnesuppgifter också DNA-spår och bilder på skadan från bettet.

En kvinna hade varit på förfest tillsammans med några vänner och tillsammans tog de en buss till Tylösand. När de klev av bussen ropade busschauffören efter henne. Enligt vad kvinnan berättat i förhör frågade chauffören om hon eller någon av hennes vänner glömt en mobiltelefon ombord på bussen.

När kvinnan svarade att hon inte kände till någon borttappad telefon frågade chauffören om han kunde få kvinnans telefonnummer. När hon svarade nej och att hon inte var intresserade uppfattade hon det som att han blev arg. Därefter följde det som busschauffören senare dömdes för.

Busschauffören tog tag i kvinnans arm och berättade för henne att hon var vacker och kysste hennes bröst. När kvinnan ropade nej och försökte slita sig från hans grepp bet han henne i bröstet. Enligt chauffören hände inget av detta men kvinnans berättelse stärks av vittnesuppgifter och att mannens DNA hittades på hennes bröst samt bildbevis på att betet lämnat ett rött märke.

Halmstads tingsrätt har nu dömt mannen till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst för misshandel och sexuellt ofredande. Utöver det ska han också betala skadestånd till kvinnan. Busschauffören förlorade också sitt jobb efter att händelsen anmäldes.