Ulf Niklasson chefredaktör på Hallands Nyheter
Ulf Niklasson chefredaktör på Hallands Nyheter Bild: Annika Karlbom

Brist på papper ger en tunnare tidning

Det är en tillfällig brist på pappersleveranser i Sverige. 
Detta kommer att få konsekvenser även för Hallands Nyheter.

ANNONS
|

Några dagar i veckan blir det tyvärr en tunnare tidning.

Stampen Media, där Hallands Nyheter ingår, köper tidningspapper av våra tryckerier. På grund av ett större bortfall från en stor pappersleverantör är det för tillfället brist på dagstidningspapper hos oss och i Sverige.

Precis som många andra verksamheter håller inte tryckerierna stora lager utan det levereras kontinuerligt papper direkt från pappersbruken. När det som nu uppstår längre leveransbortfall töms lagren hos tryckerierna.

Detta är såklart oerhört tråkigt och vi jobbar för fullt för en lösning. För att säkra utgivningen av Hallands Nyheter kommer vi att genomföra några försiktighetsåtgärder. Måndag, tisdag och onsdag kommer det bli en tunnare tidning under en kortare period och det kan också förekomma olika papperstjocklekar. Det kommer också märkas på att det är något tjockare papper som är vitare än det vanliga dagstidningspapperet.

ANNONS

Vi vidtar dessa åtgärder för att försäkra oss om att kunna fortsätta leverera tidningar till dess att leveransproblemen är lösta.

Och när är de lösta? Jag kan tyvärr inte svara på det nu, men jag kan garantera att det jobbas för högtryck för att hitta en lösning framåt. Jag är väldigt ledsen för detta och jag tackar för er förståelse.

Tv-bilagan kommer vi att fortsätta trycka och ge ut.

Oavsett när vi är tillbaka med normala storlekar i vår pappersprodukt, så jobbar vi mer eller mindre dygnet runt med en lokal, kvalitativ kvalitetsjournalistik. De närmaste dagarna kommer det handla en hel del om att de allra flesta restriktionerna tas bort, något som på olika sätt kommer att beröra oss alla. Jag noterar också att behovet av att komma ut och träffas är väldigt stort. Branscher som besöksnäring, sport och kultur vittnar om väldigt stort intresse i höst och i vinter. Detta är i grund och botten såklart oerhört roligt och välförtjänt. Jag tillhör själv den grupp som ser fram emot att börja leva "normalt” igen. Har i min agenda besök på olika sport- och nöjesevenemang i närtid och till och med en resa.

Oavsett om ni upplever att pappersupplagan av HN kommande period är aningen tunnare och vill ha mer material, så vill jag verkligen rekommendera att gå in på hn.se flera gånger om dagen. Ett väldigt bra sätt att hålla sig uppdaterad. Det kan jag lova.

ANNONS

Ulf Niklasson.

ANNONS