Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Brinnande skåpbil och kökrock orsakade långa köer på E6

På lördagsmorgonen började en skåpbil brinna under färd på E6. I köerna som bildades på grund av branden kolliderade två personbilar med varandra. Händelserna fick stor påverkan på trafiken och orsakade långa köer på motorvägen.

Vid halv sjutiden på lördagsmorgonen larmades räddningstjänsten om en brand i ett fordon på E6. Det var en skåpbil som hade börjat brinna under färd, strax norr om Kvibilleavfarten i södergående riktning.

Räddningstjänsten ryckte ut till platsen och i köerna som bildades i samband med händelsen inträffade även en kollision mellan två bilar.

– Det var lite stopp i trafiken och då blev det också en kökrock med några bilar, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Kökrocken inträffade runt halv åttatiden, någon kilometer norr om bilbranden. En person som var inblandad i olyckan har förts till sjukhus med oklara skador.

Morgonens händelser orsakade totalstopp i södergående riktning och vid halv nio var det fortsatt stor påverkan på trafiken. Räddningstjänsten var då kvar vid både olyckan och branden.

– Själva räddningsinsatsen är klar så vi står mest kvar som en säkerhet. Det är bilar som ska bärgas och så där, säger Peter Karlborg som berättade att det var många bilar och mycket kö på motorvägen.

Vid nio meddelade polisen att bilarna som var inblandade i olyckan bärgats från platsen och att trafiken ska flyta på som vanligt igen.