Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En villa i Kinnared i Hylte kommun brann på söndagen ner till grunden efter att en brand i en skåpbil spridit sig till bostadshuset.  Bild: Räddningstjänsten
En villa i Kinnared i Hylte kommun brann på söndagen ner till grunden efter att en brand i en skåpbil spridit sig till bostadshuset. Bild: Räddningstjänsten

Brand i skåpbil spred sig till intilliggande villa

En villa i Kinnared i Hylte kommun brann på söndagen ner till grunden efter att en bilbrand spridit sig. Branden utbröt tidigt på söndagsmorgonen och arbetet på plats väntas pågå tills i eftermiddag.

Larmet om en brand i en skåpbil i Hylte kommun kom vid sextiden på söndagsmorgonen och kort därefter spred sig branden vidare till en container.

Branden tog sedan fäste i vinden på den intilliggande villan på tomten i Kinnared och till en början hade räddningstjänsten hopp om att rädda byggnaden.

– Det började i en skåpbil och i en container och därefter har det spridit sig till villan på plats. Vi har enheter från Fegen, Hylte, Halmstad och Unnaryd på plats, 10 enheter totalt, sa Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten Halmstad strax innan klockan 8 och fortsatte:

– Det rör sig om en hel del krypbränder inne i väggarna vilket gör att det är svårt att komma åt dem. Så det är inte en fullt utvecklad brand men det är för tidigt att säga om resten av huset kommer klara sig.

Men bara 45 minuter efter kom nästa besked från räddningstjänsten. Branden hade utvecklats och villan gick inte att rädda.

– Vi fick precis besked att villan är helt övertänd och den kommer få brinna ner under kontrollerade former. Så vi är på plats med samma styrka men jag har inte hört något mer om någon eventuell spridningsrisk, säger Andreas Karlsson på räddningstjänsten Halmstad.

Hur branden startade är för tillfället oklart men polisen kommer senare att starta en teknisk undersökning om vad som ligger bakom. Både polis och räddningstjänst meddelar att alla i villan kunde ta sig ut själva.

– Alla ska ha tagit sig ut och vi har inga rapporter om några fysiska skador. En person fick avföras med ambulans men det var mer för kontroll och ingen allvarlig skada. Vi har inlett en förundersökning gällande mordbrand så får vi reda ut senare vad som kan ha hänt, säger Jenny Widén, presstalesperson på polisen region Väst.

Fyra timmar efter det första SOS alarmet, omkring klockan tio, kunde de första enheterna lämna platsen men räddningstjänstens arbete kommer att pågå på plats i ett antal timmar till.

– Vi har skickat hem ungefär hälften av styrkorna, enheterna från Fegen och Halmstad har åkt hem. Men planen håller och vi är kvar och bevakar med ganska många. Vi har ingen prognos för när allt är klart men vi blir nog kvar här till någon gång i eftermiddag, säger Andreas Karlsson.