Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brand i ladugård: ”Brinner jättemycket”

Under natten till torsdag arbetade räddningstjänsten med att släcka en brand i Härhult i Hylte. En ladugård totalförstördes men det närliggande bostadshuset kunde skyddas.
– Det är en ladugård som brinner jättemycket, sade Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad, under natten.

Larmet om branden inkom till räddningstjänsten strax innan klockan 00.30 under natten till torsdag.

– Det är en ladugård som brinner jättemycket, men det ska varken bo några människor eller djur i den. Det verkar bara vara några maskiner i byggnaden, sade Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad, kort efter larmet.

Enligt räddningstjänsten står ladugården precis intill vägen som leder till Kinnared vilket innebar att den behövde stängas av under tiden som släckningsarbetet pågick.

Skydd mot brandspridning

Till en början fanns en risk att branden skulle sprida sig.

– Det finns en spridningsrisk, det ligger ett boningshus ungefär tio till tolv meter från själva ladugården, på andra sidan av vägen. Den kommer att behövas skyddas, sade Peter Stened.

Vid 02-tiden meddelade räddningstjänsten att de fått kontroll på branden och att den närliggande byggnaden klarat sig.

– Ladugården har brunnit ned och vi är kvar för efterbevakning. Vi ska snart avveckla från platsen, men det kan bli så att vi lämnar kvar en enhet för bevakning.

Efter att personal lämnat platsen kom ett nytt brandlarm vid 05.30-tiden då branden blossat upp igen på grund av värmen. Det släcktes dock snabbt och arbetet på platsen avslutas under morgonen.