Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Brand i flerfamiljshus på Södra Badvägen

Polisen larmades vid 21-tiden till Stugcentralen om ett stort bråk. När polisen kom till platsen hittade de en man med stickskador på gatan och en brand rasade i huset. Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse.

En våldsam brand totalförstörde stora delar av Stugcentralen på på Södra Badvägen i Halmstad. Räddningstjänsten skickade tio enheter på plats från Halmstad, Laholm och Oskarström. Enligt vittnen på plats ska en kraftig smäll ha hörts precis innan branden startade.

– Vi fick ett larm om ett bråk på den här platsen. När vi kom dit hittade vi en allvarligt skadad man på gatan och det brann i huset, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Klockan halv ett på natten meddelade polisen att mannen avlidit på sjukhus av sina skador. Polisen har upprättat en anmälan om mord alternativt dråp och allmänfarlig ödeläggelse. Den nu avlidne mannen har ännu inte identifierats.

Polisen klassar ärendet som en särskild händelse för att kunna kalla in extra polisresurser från övriga delar av Halland.

Stora delar av huset totalförstördes i branden

Branden spred sig snabbt i huset och räddningstjänsten fick koncentrera sig på att försöka hindra elden från att sprida sig.

– Vi jobbar just nu med att försöka begränsa elden till den byggnaden så det inte sprider sig. Det ska också finnas uppgifter om att det ska finnas fler personer i huset, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

30-tal studenter utan bostad

Vid 23.15 på natten meddelade räddningstjänsten att en del av huset har totalförstörts i branden.

– Den del av huset där branden började har rasat i hop. Vi har lyckats hindra branden från att sprida sig till övriga delar av huset, säger Peter Karlborg.

Enligt räddningsledaren på plats Stefan Rane fanns det initialt uppgifter om att fyra till fem personer skulle saknas. Vid halv tolvtiden på natten är det fortfarande en person som de inte kunnat lokalisera.

– Vi har sökt igenom de delar av huset som inte angreps av branden. Men i den delen de brunnit har taket rasat och vi har inte kunnat ta oss in. Vi kan därför inte säga helt säkert om det fanns några personer kvar, säger Peter Karlborg.

Den delen av Stugcentralen som förstördes i branden har använts som studentbostäder. Enligt uppgift ska ett 30-tal studenter nu stå utan bostad efter den kraftiga branden.

En person gripen

Vid klockan 12 på natten meddelade polisen att det gripit en person.

– Vi har jobbat på med den här händelsen och med hjälp av vittnesförhör har vi kunnat gripa en man i 30-årsåldern, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Polisen vill i nuläget inte gå in på var och hur mannen greps, men gripandet ska enligt Anna Göransson, presstalesperson vid polisen, ha gått odramatiskt till.

Mannen har senare under natten anhållits av åklagare och är misstänkt för mord samt allmänfarlig ödeläggelse.

– I nuläget är motivet till händelsen okänt. Man har hållit förhör med den misstänkte under natten, och dessa kommer fortsätta under dagen idag, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen.

Vid 06.30-tiden på onsdagsmorgonen uppger polisen att det räddningstjänsten fortfarande är på plats och att släckningsarbetet pågår fortsatt.

När branden är släckt och området är säkrat kommer polisen genomföra en kriminalteknisk undersökning på platsen.

– Polisen fortsätter även att hålla förhör och genomföra dörrknackning i området, säger Anna Göransson.

Personer som kan ha iakttagit något i samband med händelsen, uppmanas att kontakta polisen på 114 14.