Brand i flerfamiljshus i Skummeslövsstrand

Det brinner i ett flerfamiljshus i Skummeslövsstrand. En av lägenheterna är helt utbränd och branden har spridit sig till vinden på huset.

ANNONS
LocationSkummeslövsstrand||

Larmet kom till räddningstjänsten vid 17.33 och gäller en brand i ett flerfamiljshus i Skummeslövsstrand.

– Det är en enplansvilla med fyra lägenheter och branden startade i en av dessa, säger Thomas Andersson, inre befäl hos räddningstjänsten.

Initialt befarade man att det kunde finnas personer kvar i huset och enligt polisens hemsida är tre personer skrivna på adressen.

– Det var en förbipasserande som ringde in och därför misstänkte vi detta. Men vi har sökt igenom med rökdykare och inte funnit någon person kvar i huset.

Lägenheten där branden började är totalt utbränd och elden har också spridit sig till vinden.

ANNONS

– Vi tömde de andra tre lägenheterna på inventarier eftersom det fanns risk att branden skulle sprida sig även till dessa. Men nu har vi kontroll så pass att det inte längre finns risk för det.

Samtidigt berättar Andersson vid 21.00 att de kommer arbeta med släckningen i flera timmar till och ha bevakning hela natten.

– Det är inte direkt några öppna lågor nu utan glödbäddar. Vi sågar upp tak och golv för att komma åt dessa, för det är lätt att det blossar upp igen, säger han.

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

– Det gör vi för att vi inte vet hur branden har startat. Vi kommer göra en undersökning på platsen inom de kommande dagarna, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Vid 7-tiden på onsdagsmorgonen är både räddningstjänst och polis kvar på platsen, för fortsatt bevakning.

– Räddningstjänsten insats pågick fram tills klockan 22.50 och därefter har vi haft personal kvar på platsen för bevakning av fastigheten. Det är personal kvar där än, berättar Thomas Andersson, inre befäl hos räddningstjänsten.

ANNONS