Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bräda alla med bästa surfstilen

I dag, torsdag, går startskottet för ­Hallifornia. Med de tusentals ­surfare som ­kommer till Varberg för ­evenemanget följer även ­surfstilen med. HN har frågat surfaren ­Henrik Fahlén från ­Fahlénsurf vad man ska tänka på om man vill försöka passa in.

Hawaiiskjortan
”De är populära bland folk som gillar havet och symboliserar frihet. Jag samlar faktiskt på hawaiiskjortor och önskar mig en varje gång jag fyller år.”

Surfbrädan
”Just den här är en kitesurfingbräda. Men det går att surfa vanligt på den också.”

Håret
"Man vill gärna att det ska vara långt och yvigt. Det blir skönast känsla så. Till färgen är det blekt av solen. När jag duschar undviker jag helst att skölja ur saltet. De säljer ju faktiskt saltvattenspray hos frisörerna nu."

Solglasögonen
"Jag hittade de här brillorna på stranden. De är så himla coola! Det är viktigt att de är UV-beständiga för att skydda mot solens strålar som reflekteras mot vattnet."

Huden
"Det är solskyddsfaktor 50 som gäller. Utan tvekan!"

Huvtröjan
"Praktisk och skön att värma sig i. Den ska gärna ha dragkedja så att den är lätt att ta på och av."

Shortsen
"Klassiska surfshorts som är snabbtorkande och stretchbara åt alla håll. Det känns inte som att man har dem på sig alls. De har speciella fickor för nycklar och för vaxkakan som man vaxar brädan med."

Skorna
"Icke-knytbara, utan skosnören alltså, för att de ska vara lätta att hoppa i och ur."

Klockan
 "Den har en meddelandefunktion för hur vädret ska bli och när det kommer vågor. Jag använder den också för att ha koll på tidvattnet när jag är ute och reser."