Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Bostadshus i Slättåkra totalförstört i brand

En villa i Slättåkra totalförstördes i en brand under natten till lördag. Räddningstjänsten vet fortfarande inte om någon befann sig inne i huset.

Vid halv sex på lördagsmorgonen fick räddningstjänsten ett larm om en villa som brann i Slättåkra. När räddningstjänsten kom till platsen var villan helt övertänd.

– Personen som larmade hade sett ett kraftigt ljussken. När vi kom till platsen var det redan försent. Vi koncentrerade oss på att begränsa elden, säger Andreas Karlsson inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Som mest hade räddningstjänsten sju enheter på plats från Harplinge, Getinge och Halmstad. Vi halv åtta tiden hade räddningstjänsten en enhet kvar på plats. Det är fortfarande oklart om det har funnits några människor i huset.

– Det är personer som är skrivna på adressen men vi har inte kunnat anträffa några. Polisen ska under dagen börja eftersöka för att se om det kan ha befunnit sig någon annanstans, säger Andreas Karlsson.

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand och har spärrat av platsen.

– I nuläget har vi inga uppgifter om att de skulle ha varit någon i huset men vi ska söka av så fort det går, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr