Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Lina Salomonsson
Bild: Lina Salomonsson

Blodig man med kniv gripen på pizzeria i centrala Halmstad

Runt 20-tiden på tisdagskvällen larmades flera polispatruller till en pizzeria i centrala Halmstad efter att en blodig man med kniv stigit in.

Flera polispatruller larmades på tisdagskvällen till en pizzeria i centrala Halmstad. En aggressiv man med kniv och blodiga kläder ska ha stigit in och uppträtt aggressivt.

– Han ska ha kommit gåendes på gatan där det är några barn som leker och av oklar anledning ber han dem att sluta. Mamman och barnen går då in till en närliggande pizzeria, säger Fredrik Svedemyr, polisen presstalesperson.

Mannen ska ha följt efter mamman och barnen in till pizzerian. Han uppges ha uppträtt aggressivt och ska ha haft en kniv innanför byxorna och blod på kläderna.

När polisen anländer till platsen har mannen lämnat.

– Vi lokaliserar mannen några kvarter bort och i samband med det så uppstår det en del tumult vid gripandet. Mannen vägrar visar händerna på polisernas order och en av poliserna avlossar ett varningsskott, berättar Fredrik Svedemyr.

En polis blev lindrigt skadad, i en tand, i samband med händelsen.

– I nuläget är rättsläget hot mot tjänsteman, men det är något som kan ändras. Vi får se kring oklarheterna, som med blodet på kläderna, vad som kommer fram där.

Ingen annan, förutom polisen, blev skadad. Men Fredrik Svedemyr menar att man inte behöver skadas fysiskt för att påverkas av en sådan här händelse.

– För barnen, mamma och de på pizzerian var det här en otäck händelse.

Knivmannen är förd till sjukhus för översyn av sina skador, som polisen tror att han orsakat själv. Enligt polisen kommer blodprov troligen att tas för att undersöka om mannen är påverkad av något, uppger SVT Nyheter.